Videó: Ők kezdik A Dal elődöntőit szombaton

Videó: Ők kezdik A Dal elődöntőit szombaton

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Duna eurovíziós válogatója, A Dal ötödjére kerül a képernyőkre szombattól kezdődően. A zsűribe Pierrot mellé csatlakozott Zséda, Frenreisz Károly és Both Miklós, a készítők pedig új különdíjakkal és ingyenes szavazással újítottak 2016-ra. Bemutatjuk, mely előadókkal indul az idei dalverseny.

Rekordszámú, összesen 372 darab nevezés érkezett A Dal 2016-ba, ezt később a tíztagú szakmai előzsűri harmincra csökkentette. A három elődöntő és a két középdöntő után a február 27-i döntőbe nyolcan kerülnek, ekkor dől el, melyik dal képviseli Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon májusban, Stockholmban.

Az eddigi Akusztik verseny mellett két különdíjat is bevezetnek: A Dal 2016 felfedezettjét a négy zsűritag, A Dal 2016 legjobb dalszövegét pedig a zsűri és az online szavazók közösen választják meg. A jelölt dalokból remixverseny is indul, a beérkezett alkotások közül a Petőfi Rádió szakmai zsűrije választja majd ki a legjobbat.

Harsányi Levente és Tatár Csilla, a két műsorvezető
©

A két műsorvezető Tatár Csilla és Harsányi Levente, míg a négy zsűritag Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós lesz. Idén teljesen ingyenes lesz a szavazás, amit A Dal applikáción, illetve az adás ideje alatt A Dal 2016 honlapján lehet megtenni, de megmarad a hagyományos sms-szavazás is.

A január 23-i első elődöntő versenyzői:

1. Benji – Kötéltánc

2. ByTheWay – Free to Fly

3. Egy Másik Zenekar – Kéne közös kép

4. Freddie – Pioneer

5. Mohamed Fatima – Ott leszek

6. Mushu – Uncle Tom

7. Odett – Stardust

8. Tolvai Reni – Fire

9. Török Jázmin – Power of Love

10. Veres-Kovács Petra – Singing Peace

Hozzászólások