Ezt a könyvet egyszerűen minden Keresztapa-rajongónak olvasnia kell

Ezt a könyvet egyszerűen minden Keresztapa-rajongónak olvasnia kell

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kiadják a Coppola jegyzeteivel alaposan ellátott könyvet is, amelyből kiderül, milyen rétegeket és hogyan akart megmutatni a családtörténetből a filmben a rendező.

A Keresztapa-trilógiát rendező Francis Ford Coppola már forgatás előtt és közben is alaposan kielemezte a forgatóköny alapját adó Mario Puzo-regényt. A Regan Arts kiadó most ezt a rengeteg széljegyzettel ellátott változatot reprodukálja egy különleges kiadás formájában.

Coppola elmesélte, hogy amikor eldőlt, hogy filmet rendez a történetből, még egyszer elolvasta a regényt, de akkor már nagyon figyelt a részletekre. Ekkor tűnt fel neki, hogy a regény az amerikai kapitalizmus metafórájaként is olvasható, amelyben egy király és három fia játssza a főszerepet. De a könyvből az is kiderül, miért volt irtózatosan fontos az első rész végi, Al Pacino máig talán legemlékezetesebb perceit hozó leszámolásjelenet.

Kvíz: Mennyire ismeri a Keresztapát?

Csütörtöktől újra a mozikban tekinthető meg Francis Ford Coppola legendás alkotása, a Mario Puzo regénye alapján készült Keresztapa. Az 1972-es alkotás újbóli bemutatásának alkalmából most letesztelheti, mennyire ismeri az amerikai-olasz maffia aranykorszakát bemutató mű történetét.

Hozzászólások