Egy bajor evangélikus főiskola is tiltakozik a genderszak kivégzése ellen

Egy bajor evangélikus főiskola is tiltakozik a genderszak kivégzése ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A genderszak mellett kiálló posztot tettek közzé egy magyar teológiával foglalkozó blogon a rektor aláírásával.

Váratlan helyről védték meg a magyarországi genderképzést: külföldről, egy egyházi fenntartású intézmény rektorának és gender tanszékvezetőjének aláírásával jelent meg egy poszt magyarul és németül, a Felszabtér blogon, melynek szerzői magukat gondolkozó vallásosoknak, blogjukat teológiával és vallási kérdésekkel foglalkozónak mutatják be.

Azt írják: 2018. október 12-én a magyar kormány mindenféle szakmai véleményezés nélkül kihúzta a társadalmi nemek tudománya szakot az országban engedélyezett tanulmányok listájából.

Pedig egy olyan interdiszciplináris és nemzetközileg elterjedt kutatási területről van szó, amit az Augustana-Főiskola Feminista Teológia és Gender Studies Tanszéke is képvisel.

A Bajorországi Evangélikus-Lutheránus Egyházhoz tartozó Augustana Főiskola ezért nyomatékosan tiltakozik a társadalmi nemek tudománya (gender studies) fent nevezett megítélése ellen, és követeli a társadalmi nemek tudománya mesterképzés megszűntetésének visszavonását. 

Az aláírók között szerepel Prof.in. Dr. Heike Walz, rektor, Prof.in. Dr. Renate Jost, A Feminista Teológia és Gender Studies Tanszék vezetője, valamint Mirijam Grab, teológia hallgató.

Hozzászólások