Kiderült, ki lesz a Forma–1 kommentátora a köztévén

Kiderült, ki lesz a Forma–1 kommentátora a köztévén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem lesz olyan hatalmas a változás.

Miután a Spanyol Nagydíj előtt az MTVA szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmondott Szujó Zoltánnak, a köztévének új kommentátor után kellett néznie. Az MTVA közleménye szerint a hétvégi Monacói Nagydíjtól kezdve

Wéber Gábor, az eddigi szakkomentátor fogja közvetíteni a futamokat.

„A csatorna szakít az eddigi felfogással, amelyben egyetlen kommentátor és állandó szakkommentátor közvetíti valamennyi futamot, időmérőt és a legtöbb szabadedzést. A kommentátori székbe az eddigi szakkommentátor, az autósportot kedvelők körében rendkívül népszerű Wéber Gábor ül át, aki két évtizede szerves része a magyarországi F1-es adásoknak” – írták közleményükben.

Az elmúlt 18 év alatt számos párosításban dolgozhattam, így tudom, hogy vezető kommentátornak lenni nem egyszerű műfaj, amihez köszönöm a bizalmat. Az autósportért gyerekkorom óta rajongó egykori autóversenyzőként továbbra is az a célom, hogy mindenki számára a lehető legközérthetőbbé tegyem a versenyhétvégék történéseit, kihasználva ehhez az újfajta koncepcióban rejlő lehetőségeket

– mondta Wéber.

A közleményben azt írják, hogy tartva a lépést a nemzetközi F1-közvetítések szabványaival, Wéber Gábor mellett a nézők nem egy, hanem több hanggal is találkozhatnak a hétvégéken.

A szabadedzésekre az M4 Sport utazó riporterei, Ujvári Máté, Szeleczky Ádám és Bobák Róbert ülnek be a stúdióba.

Az egyik szabadedzés továbbra is interaktív marad, vagyis a szurkolók a Boxutca Facebook-oldalán tehetik fel kérdéseiket a kommentátoroknak.

A legtöbb időmérőt és futamot a túraautó-világbajnokság korábbi ezüstérmese, a nyolcszoros futamgyőztes Michelisz Norbert, valamint a kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert közvetíti majd Wéber Gáborral.

A vasárnapi futamon a Wéber–Michelisz-páros debütál.

Hozzászólások