Médiatanács: Az M1-en ne fűzzenek hírolvasói kommentárt a hírekhez

Médiatanács: Az M1-en ne fűzzenek hírolvasói kommentárt a hírekhez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az NMHH szerint jogsértő volt az M1 hírolvasójának kommentárja.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa mostani ülésén úgy döntött, hogy az M1 Híradó tavaly október 21-i három adásában a médiaszolgáltató megsértette a politikai hírekhez fűzött hírolvasói kommentár tilalmát. Az említett összeállításban Hadházy Ákos ellenzéki képviselő a miniszterelnök parlamenti beszédét előre nyomtatott szövegezésű táblák felmutatásával zavarta meg, és ezt minősítette a hírolvasó.

Megint eljárás indult az M1 kommentáló bemondója miatt

Németh Balázs ismét véleményt fűzött egy hírhez, ezúttal Hadházy Ákos akciójához.

A testület felszólította az M1-et, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló jogsértésektől.

A szabályozás nem általában véve a vélemények közzétételét korlátozza, hanem a nézők, hallgatók befolyásolását a hírek értelmezésében azzal, hogy a hírolvasó saját véleményt fűz a hírekhez. A hírek és a vélemények elkülönült bemutatását nem korlátozza a törvény.

Közölték azt is, kétszázezer forintos bírságot szabott ki a grémium az RTL Klub szolgáltatójára, amiért a Reggeli című magazinműsor egy szeptemberi adásában egy, a műsorban termékmegjelenítés részeként szereplő parkolási mobilalkalmazásról olyan többletinformációkat adtak, amelyek a termék használatára ösztönözhették a nézőket. Részletesen bemutatták a szoftvert, illetve egy a felhasználóikat érintő nyereményjátékot is megemlítettek, mindez pedig ellentétes a jogszabályokkal.

Hozzászólások