szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Áldozatszámlálót futtat Hír TV a kommunizmus áldozatainak emléknapján: a számláló műsorkezdéskor nulláról indult és százmilliónál áll majd meg.

A Hír Televízió képernyőjén reggel óta futó számláló a kommunizmus áldozatainak számáról a Kommunizmus fekete könyve alapján százmilliósra becsült számig fog emelkedni estére. A számláló a reggeli adáskezdéskor nulláról indult, és az esti megemlékező műsor végére éri el a százmilliót.

A kommunizmus fekete könyvét 1997-ben adta ki a francia Robert Laffont-Fixot-Juillard kiadó. A hat szerző által jegyzett mű levéltári kutatások és becslések alapján 80-100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát.

Magyarországon egy 2000-ben született országgyűlési határozat nyilvánította a kommunizmus áldozatainak emléknapjává február 25-ét. 1947-ben ezen a napon hurcolták a Szovjetunióba a Független Kisgazdapárt akkori főtitkárát, Kovács Bélát.

Kult

Szex és kommunizmus, avagy a test ördöge

A Centrális Galéria Szex és kommunizmus című tárlata két dolgot juttathat eszünkbe: a női magazinokat és a férfimagazinokat. Ön szerint teljesíthetetlen elvárás-e a tömegmédia test- és családideálja ugyanúgy, ahogy annak idején a szocializmusé volt?

Gazdaság

Széles Gábor tévéterve

Lapzártánkkor érkeztek a cégbíróságra az Echo Hungária Televízió Rt. iratai, miközben Széles Gábor üzletember szerint már a múlt héten bejegyzés alatt állt az rt., hogy egy új televízió háttércége legyen.

Világ

A kommunizmus kísértete Indiában

A napokban Bombay-ben nyíló Szociális Világfórum kétfrontos harcra kényszerül: miközben a globális kapitalizmust bírálja, vele az Indiában mostanában virágjukba szökkenő kommunisták fordulnak szembe.

MTI Itthon

"Kommunista-vadászatot" indít a Jobbik

"Első esély" elnevezéssel indít akciót a Jobbik Magyarországért Mozgalom "a még élő kommunista bűnözők" felkutatásáért - jelentette be Molnár Tamás, a szervezet alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Azt is elismerte: a "nácivadászatot" korábban ellenezték.

Világ

Az NDK leggyűlöltebb asszonya hisz a kommunizmusban

Egy német újságírónak néhány mondat erejéig sikerült szóra bírnia chilei otthonában Margot Honeckert, Erich Honecker egykori NDK-vezető feleségét. A rövid beszélgetésekből sok újat nem tudnak meg a német televíziónézők, de az ország leggyűlöltebb asszonyaként számon tartott Margot újbóli megjelenése - október 9-én este a közszolgálati ARD műsorán - így is sokkoló lesz sok ember számára.

hvg.hu Gazdaság

Családi vállalkozás Széles Gábor Echo Tv-je

Vejével, Vasvári Csaba színésszel alapította Széles Gábor, a Videoton- és a Műszertechnika-csoportot irányító üzletember az Echo Hungária Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Rt.-t - számol be a HVG csütörtökön megjelenő lapszáma.

Négy százalék körül van a koronavírusosok száma a leginkább fertőzött szlovák régiókban

Négy százalék körül van a koronavírusosok száma a leginkább fertőzött szlovák régiókban

A kormány a koronavírusnál is csak a számára kedvező statisztikát nézi

A kormány a koronavírusnál is csak a számára kedvező statisztikát nézi

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja