szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pusztay Andrást bízta meg a Magyar Televízió 1-es csatornája műsorigazgatói feladatainak ellátásával június 22-ével az intézmény elnöke. A feladatokat eddig Simon András, a köztévé alelnöke látta el.

A műsorigazgatói teendőket eddig ideiglenesen Simon András műsorokért felelős alelnök végezte - mondta Rudi Zoltán pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az MTV Rt. elnöke hozzátette: bízik abban, hogy Pusztay András "dinamikusan, okosan, frissen, új szemmel, új szemlélettel nyúl hozzá az MTV műsorához".

A Magyar Televíziónál két műsorigazgató dolgozik: a majdani m3 irányításával is korábban már megbízott Pusztay András, valamint az m2 élén álló Kósa-Somogyi György. Pusztay András, aki eddig közszolgálati és kereskedelmi médiumoknál egyaránt dolgozott, elmondta: talán több műsoridő juthatna az ősztől MTV-ről m1-re átnevezendő csatornán minőségi szórakoztatásra és értékes művelődésre. Példaként említette a Nagy Könyv műsorát, célként jelölve meg azt is, hogy a fiatalabb generációkat "visszacsalják" a Magyar Televízió képernyője elé. Mint mondta, elképzeléseik az őszi műsorstruktúrában fognak megmutatkozni.     

Rudi Zoltán jelezte: az m3 engedélyezési eljárás alatt áll, teljes dokumentációja június 20-án került az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) asztalára. Mint hozzáfűzte, az úgynevezett Demokrácia csatorna szeptemberben kezdené sugározni műsorát; az indítást a kuratórium jóváhagyta, várják az ORTT most már tényleges döntését, nemcsak elvi állásfoglalását.

Az MTV Rt. elnöke a sajtóreggelin elmondta azt is: szeretnék, ha jelentősen változna a Nap-kelte stúdiója, s legalább olyan szép lenne, mint a Híradóé. Szólt továbbá arról, hogy a V4-ek (jövő évi indulással tervezett) közös tévécsatornája nyolc nyelven sugározná adását.

MTI Média

Új fociműsort indít "Korner" címmel az MTV

Korner - Első a foci címmel hetente jelentkező labdarúgó-magazint indít a Magyar Televízió, a műsor elsődleges célja az utánpótlás-nevelés rendszeres bemutatása - jelentette be Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője a budapesti Podmaniczky palotában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

hvg.hu Itthon

Már a vizsgabotránnyal is foglalkozna az MTV kuratóriuma

A hvg.hu úgy értesült, hogy a Magyar Televízió pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnöksége legközelebbi, május 17-i ülésén napirend előtt kíván foglalkozni az érettségitétel-botrány köztelevíziós interpretációjával.

MTI Gazdaság

ÁPV Rt.: még nincs meg az MTV-székház új tulajdonosa

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. még nem zárta le a Magyar Televízió Rt. (MTV) székházának eladásáról folyó tárgyalásokat. Az értékesítés feltétele, hogy az MTV bérelhesse a budapesti, Szabadság téri épületet.

MTI/hvg.hu Média

Talmácsi is belefér az MTV új műsorstruktúrájába

Sikeresnek nevezte a közszolgálati televízió nyári műsorstruktúráját az MTV műsorokért felelős alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. A köztévé a BBC-től vásárolt dokumentumsorozattal indít ősszel, előtte pedig elkezdi közvetíteni Talmácsi Gábor motorosfutamait.

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Tűzgömbbé vált Grosjean autója a Bahreini Nagydíj rajtja után – videó

Tűzgömbbé vált Grosjean autója a Bahreini Nagydíj rajtja után – videó

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást