szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szinte az egész országban havazik, és az előrejelzések szerint péntek estig nem is változik jelentősen a helyzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat illetékese szerint pénteken további havazás várható; az ország északnyugati részében kevesebb, míg délkeleten és keleten több hóra lehet számítani.
Az Útinform csütörtök délutáni tájékoztatása szerint nincs kritikus helyzet a havazás miatt, egyetlen település sincs elzárva a külvilágtól, a főutak biztonságosan járhatók, a mellékutak ugyanakkor havasak, jegesek lehetnek. Bács-Kiskun megyében Baja és Kalocsa környékén néhány mellékútnál 1,5-2 méteres hófalak alakultak ki, ezért azt ajánlják, hogy csak az induljon útnak, akinek van hólánca.
A hóban elakadt autósok részére a katasztrófavédelem melegedőhelyeket állított fel a forgalmasabb csomópontok, főútvonalak és autópályák mentén. Ezen felül a megyeszékhelyek és a nagyobb városok iskoláiban, kollégiumaiban és közintézményeiben fogadják a műszaki mentésre váró autósokat. Bács-Kiskun megyében több helyre takarókat és matracokat is szállítottak, hogy szükség esetén az éjszakai szállás is megoldható legyen.
Nincs fennakadás a havazás miatt a határállomásokon, valamennyi átkelő nyitva van és üzemel, a személyforgalom folyamatos. A hóláncot és a téli gumit szigorúan megkövetelik, ezek nélkül nem engedik be a gépkocsikat Magyarországra. Ugyanakkor kritikus a helyzet a horvát-magyar határon: Drávaszabolcsnál és Udvarnál a horvát határszervek átmenetileg szüneteltetik a teherforgalmat.
A fővárosi hajléktalanszállók egy részében csütörtökre virradóra telt ház volt. A szállók összesített kihasználtsága 105 százalékos volt, több melegedőbe ugyanis a hivatalos létszámon felül is befogadtak hajléktalanokat, akik pótágyakon és matracokon aludhattak. (MTI)

A Surface Duo után szabadon: ilyen lehetne a Microsoft Surface Solo

A Surface Duo után szabadon: ilyen lehetne a Microsoft Surface Solo

A függőséget nem lehet levenni, mint egy kabátot

A függőséget nem lehet levenni, mint egy kabátot

Átnézték 34 ország átutalásainak adatait, az eredmény: fontos a nagylelkűség

Átnézték 34 ország átutalásainak adatait, az eredmény: fontos a nagylelkűség