szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden idők egyik leggyengébb eredményét produkálta a magyar férfi tornász-válogatott az anaheimi világbajnokságon, és Gál Róbert révén csak egy olimpiai kvótát szerzett. Emiatt Sidney olimpiai bajnoka, Csollány Szilveszter valószínűleg sportolói pályafutása befejezése mellett dönt.

A Gál, Fekete Levente, Detrői Zoltán, Lőrik Attila, Király Roland, Takács Árpád összeállítású csapat a 21. helyen fejezte be szereplését, míg Gál Róbert az egyéni összetettben mutatott teljesítményével saját magának harcolt ki athéni indulási jogot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2000-es olimpián, valamint a tavalyi debreceni vb-n gyűrűn aranyérmes Csollány Szilveszter nem versenyezhet jövőre a görög fővárosban, s emiatt valószínűleg befejezi pályafutását.
A teljes, azaz hatfős olimpiai szerepléshez az együttesnek a legjobb 12 között kellett volna végeznie, míg a 13-18. hely két indulási jogot érne. A vasárnapi selejtezőben azonban csupán egy-két magyar versenyző gyakorlata ütötte meg a nemzetközi élvonal szintjét. Ezek közé tartozott Gál talaj- és ugrásgyakorlata, amelyekkel döntőbe jutott. Egyéni összetettben ugyan a 24-es fináléról lemaradt, viszont az olimpiai repülőjegyét így is sikerült megváltania. Az ötkarikás kijutási rendszer alapján az 1-18. helyezett válogatottak tornászainak eredményét nem számítva kellett a legjobb tízbe kerülni, és ilyen rangsorolás szerint Gál az ötödik lett.
A csapatselejtező nem csak a magyaroknak volt csalódás. A címvédő Fehéroroszország csak a 13. lett, vagyis nem lehet teljes létszámmal jelen Athénban. Az olimpia házigazdái, a görögök 25.-ként zártak, így csupán egyetlen férfi versenyzőjük, Vlasziosz Marasz szerepelhet saját közönsége előtt jövő augusztusban. Az első három helyen az Egyesült Államok, Japán és Kína végzett.
Az athéni szereplésről lecsúszott Csollány Szilveszter a következőképpen kommentálta a történteket: "Azt hiszem, célba értem. Nem versenyezhetek Athénban, a 2008-as pekingi olimpia pedig túl távol van. Persze, nem tudom, mit hoz a jövő, még az is lehet, hogy egyszer csak megjelenek az edzőteremben, és újra belevetem magam a munkába." (MTI)
A szakemberek szerint a harmadik hullámban sokkal több gyermek betegszik meg Magyarországon

A szakemberek szerint a harmadik hullámban sokkal több gyermek betegszik meg Magyarországon

Több Trabant van forgalomban Németországban, mint Tesla

Több Trabant van forgalomban Németországban, mint Tesla

Magyarországon a zöld rendszámos 8-as Golf

Magyarországon a zöld rendszámos 8-as Golf