szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Az előzetes szakmai szelekció után versenyben maradt legjobb 10 étterem ismeretében is...

Az előzetes szakmai szelekció után versenyben maradt legjobb 10 étterem ismeretében is nyilvánvalóvá vált, hogy a modernebb, a tradicionális hazai éttermi kultúrát továbbfejlesztő vagy azzal szakító vendéglátóhelyek, illetve a nemzetközi konyhát képviselő éttermek túlsúlyba kerültek a hagyományos kedvencekhez képest. A 28 tagú értékelő testület személyesen tesztelte a kiválasztott éttermeket. 


A bírálóbizottság az idei első tíz közé a tavalyi nyertesek közül csak a Lou Lou, a Páva, a Le Bourbon és a Fausto’s éttermet juttatta be, végül a legjobbnak járó elismerést – 2005 után másodszorra is – az újraértelmezett olasz konyha hazai zászlóshajója, a Fausto‘s kapta meg. Az első alkalommal az egész országra kiterjedő vizsgálódás és kóstolás eredményeként két vidéki étterem – a fertőrákosi Ráspi és a veszprémi Villa Medici is helyet kapott az élmezőnyben. A versenyben meghatározó a szerepe a leginkább modern nemzetközi, illetve esetenként fúziósként leírható konyha, amelyet a Páva (Four Seasons), a Bock Bistro és a Manna Lounge képvisel. Figyelemre méltó a franciás ízvilág (Le Bourbon, Lou Lou) és az olasz alapokon álló konyha (Fausto’s és Villa Medici) kiemelkedő szereplése is, miközben a tradicionális hazai ízekkel operáló éttermek jelentősen visszaszorultak (Múzeum és Ráspi).

(Turizmus Online)

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!