Rossz étel, csodás tenger - zandvoorti ajánló

Rossz étel, csodás tenger - zandvoorti ajánló

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Bár nem szereti a helyi ételeket, Ildikó jól érzi magát a kisvárosi...

©

Bár nem szereti a helyi ételeket, Ildikó jól érzi magát a kisvárosi idillben, és azt is elárulta, mik azok a holland klisék, amelyeket nyugodtan figyelmen kívl hagyhatunk utazáskor, és mik azok a rejtett kincsek, amelyeket érdemes keresni.

Mi szeretsz a legjobban abban, hogy Zandvoortban laksz?
A tengert egyszerűen nem tudom megunni, hiába nézem már egy éve, még mindig újra és újra beleszeretek.
 
Mit szeretsz a legkevésbé ott? 
Hogy is fogalmazzam meg, hogy ne legyen túl sértő – a helyi gasztronómiát rosszul viselem.
 
Mi hiányzik a legjobban Magyarországról? 
Az előző válaszomból már kiderült, hogy szeretem a hasamat, úgyhogy nekem mindenekelőtt a csülkös bableves hiányzik otthonról és még fog is egy darabig sajnos.
 
Szerinted miért érdemes ebbe a városba utazni turistaként?
Az északi tengert látni kell, csak ismételni tudom magamat, de tényleg csodásan gyönyörű, lenyűgöző. Kilenc kilométernyi homokos part, talán a legszebb strandok itt vannak egész Hollandiában.

©

Mi az, amit feltétlenül megmutatnál egy odalátogató ismerősnek, barátnak? 
Még mindig a tenger jut először eszembe, aztán persze a dűnék, amelyek körülveszik Zandvoortot. A közelben két nemzeti park is található, a Zuid-Kennemerland National Park és a Amsterdamse Waterleidingduinen, egyik szebb, mint a másik.

Mi az amiről, szerinted csak az ott lakók tudnak, nincs benne az útikönyvekben, de kár lenne kihagyni?
Úgy tudom, hogy nem található meg az útikönyvekben egy tavacska a dűnék szívében, aminek ’t ved a neve. Teljesen véletlenül találtam rá én is, bár az ottlakók rendszeresen fürdőznek benne, csodálatos hely, érdemes felkutatni.

Mi az, amit nem érdemes megnézni, hiába benne van az útikönyvekben?
Lehet, hogy népszerűtlen leszek a véleményemmel, de szerintem a sajtpiacok, virágpiacok, szélmalmok már elcsépeltek, számomra legalábbis nem érdekesek. Inkább az építészetet ajánlanám, ha valaki ragaszkodik a kötelező körökhöz.

A lakóhelyed környékén milyen látnivalókat ajánlanál?
A lakóhelyem környéke Amsterdam, úgyhogy ezzel könnyű dolgom van. Vagy éppen túl nehéz, mert szinte minden utcát, leidsepleint (ez egy tér, ahol rendszerint mutatványosok lépnek fel) ajánlhatnék, vagy a múzeumokat természetesen, például nagy kedvencem a Stedelijk, a modern művészetek múzeuma. Ez nagyon nehéz kérdés ám! És bizonyára ajánlanék egy kerékpárutat, amin csak el kell indulni és sorra jönnek a szebbnél szebb természeti látványosságok.

©

Van-e kedvenc kávézod, éttermed, szórakozóhelyed?
Van bizony, a kávézók között a Liftet szeretem a legjobban, ez a legközelebbi városban, egy hatalmas téren található, teraszos, kellemesen zenés és hétvégente táncos mulatság is előfordul, ráadásul kevés a turista, szóval tökéletes hely. Sajnos rettenetes a zenei ízlés Hollandiában, így táncolni például Németországba mentünk legutóbb.
 
Mire figyeljenek szerinted a turisták, milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk egy holland kisvárosban? 
Tudjuk miről híres ez az ország, többek között, azt javaslom, hogy a kábítószerrel mindenki vigyázzon, hiszen a könnyű drogok bárki számára elérhetőek országszerte és könnyű túlzásba esni.
 
Mire készüljön fel egy magyar turista, aki odalátogat?
Nincs olyan sok dolog, amire oda kell figyelni, de azt feltétlenül javaslom, hogy aki idejön, több költőpénzt hozzon magával, mintha mondjuk a Balatonra menne nyaralni.
 
Te hová szeretnél elutazni?
Prágába, de addig is megelégszem Magyarországgal is. 

-KM-

Hozzászólások