szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Dél-Afrikai Köztársaság legfelsőbb bírósága betiltotta egy német természetgyógyász tevékenységét, aki az általa összeállított vitaminokkal és táplálék-kiegészítőkkel kezelte a HIV-vírusfertőzést.

Dél-Afrika 48 millió lakosából 5,4 millió HIV-vírussal fertőzött, és egy évtizede a 22-44 éves korosztályban az AIDS-betegség okozta halálozás megduplázódott. Matthias Rath doktor médiahadjárattal bizonygatta, hogy a tudományosan kifejlesztett gyógyszerek nem meggyógyítják, hanem megölik az AIDS-betegeket és a szakirodalomban közölt jó eredmények a nemzetközi gyógyszeripar összeesküvését igazolják.  
      
A doktor bemutatta egyik betegét, aki mozdulni, beszélni sem tudott, amikor AIDS-fertőzése kiderült, de amikor már öt napja szedte a táplálék-kiegészítő szereket, újra tudott járni. Egy fiatal nő azonban hónapok múlva halott volt. A helyzet azért vált súlyossá, mert az egészségügyi miniszter is Rath doktor híve volt, s csak a természetgyógyászati szerekben bízott.

A miniszter akadékoskodása ellenére a szakembereknek sikerült elindítaniuk a világ legnagyobb vírusellenes gyógyszerprogramját, amelyben nemrég csaknem félmillió, HIV-vírussal fertőzött beteg kezelését kezdték el. A korszerű készítményekkel a drámaian gyors lefolyású, halálos kórból folyamatos gyógyszerszedést igénylő, krónikus betegség lett, és az AIDS-betegek többsége ma már a többi emberhez hasonlóan szív- és érrendszeri betegségben hal meg. 

Rath weboldalán most az olvasható: "a vírusellenes szereket támogató szervezetek jogi támadásának célja, hogy félreállítsák az életmentő vitaminokat, mert azok nemkívánatos versenyt jelentenek a mérgező gyógyszerekből eredő, többmilliárd dolláros üzlettel szemben".

A csodadoktor nem említi, hogy a multivitamin-üzlet is elképesztő profitot hoz, pedig több megfelelően ellenőrzött kísérlet azt mutatta, hogy a vitamintabletták gyakran hatástalanok, sőt, folyamatos szedésük kedvezőtlen következménnyel is járhat.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Medipress Plázs

Megszüntetnék a HIV-fertőzöttek utazási tilalmát

Ban Ki-moon ENSZ főtitkár kedden azt kérte, hogy töröljék el az AIDS-et okozó vírussal megfertőzött betegekre vonatkozó néhány országban még fennálló utazási tilalmat, vessenek véget a diszkriminációnak.

hvg.hu Tech

Az egerekben már legyőzték a HIV vírust, jöhetnek az emberek is

Már laboratóriumban is előállítható a kilencvenes években vizsgált természetes HIV-immunitás. A University of Pennsylvania kutatóinak munkája révén a vírus nem képes behatolni a fehérvérsejtekbe, a fertőzött egerek a kezelésnek köszönhetően meggyógyultak, írja a Wired.

MTI Plázs

AIDS-botrány: veszélyes és félrevezető kijelentések?

Svájci szakértők azt állítják, hogy néhány HIV-fertőzött, aki szigorúan ellenőrzött kezelés alatt áll, nyugodtan léphet szexuális kapcsolatba védekezés nélkül egészséges emberekkel, mert nem adja tovább a betegséget.

MTI Plázs

Mivel érdemes küzdeni az AIDS ellen?

Svájci egészségügyi közgazdászok kutatása szerint azért nem hatékony az AIDS elleni küzdelem Afrikában, mert a szűkös egészségügyi keretet gyógyítás helyett inkább a megelőzésre kéne fordítani.

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban