szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A balatoni strandolók az interneten mondhattak véleményt, amelynek most elkészült...

A balatoni strandolók az interneten mondhattak véleményt, amelynek most elkészült összesítése szerint átlagosan 4,2-es osztályzatot kaptak a szolgáltatások, adottságok és az is kiderült, melyik a legjobbnak vagy a legrosszabbnak tartott strand - mondta Győrffy Árpád, az internetes portált működtető Balatoni Turisztikai Szolgálat (BTSZ) vezetője csütörtökön az MTI-nek.
   
Több mint kétezer minősítés érkezett a vendégektől úgy, hogy egy strandot mindenki csak egyszer értékelhetett tíz szempont alapján. A 70 nyilvános balatoni strandból az összesítésbe csak az a 46 került bele, amelyikről minimum 20 beazonosítható feladó véleményét rögzítettek. A fürdőközönség elégedettségét mutatja, hogy összességében az értékelt strandok 90 százalékának szolgáltatásait, adottságait négyesre-ötösre osztályozták. A legjobbak mellett az élmezőnyben végzett még a szigligeti strand, a balatonakali-, a balatonudvari- és a csopaki községi strand, a balatonvilágosi Club Aliga strandja, a gyenesdiási Diási, valamint a keszthelyi Városi strand.
   
Három strand ért el 3,7-3,8-as átlagot, és csak egy, a keszthelyi Déli szabadstrand maradt el jelentősen a többitől a 3,1-es átlagjegyével. Ez utóbbi mutatta a legrosszabb részeredményt is: a meder állapotát 1,7-re értékelték, ami épp hogy "elégséges". Az összesítés szerint a balatoni fürdőzők a leggyengébbre, négyesre a WC-k, a vizesblokkok minőségét, tisztaságát értékelték. Átlagosan 4,2-esre osztályozták a meder állapotát, a sportolási lehetőségeket, a kereskedelmi-, vendéglátási szolgáltatások választékát, a személyzet viselkedését és az ár-érték arányt. Egy tizeddel jobb jegyet kaptak az úszási- és a gyerekeknek biztosított játéklehetőségek. A pázsit minőségét, a növényzet gondozottságát, a parti tisztaságát és rendezettségét pedig 4,5-ösre értékelték.
   
A tóparti strandokról információt adó "Balatontipp.hu" honlap az új minősítő rendszerével azt szeretné elérni, hogy a  balatoni nyaralást tervezőknek a jövőben elsődleges forrásból, a fürdőzők szemszögéből nyújtson információkat a helyszínválasztáshoz - mondta Győrffy Árpád.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!