szerző:
hvg.hu

Az új készítmény révén annyit ehetünk, amennyit csak akarunk, és egy grammot sem fogunk hízni. Sőt, a rendszeres testmozgás minden előnyét is élvezhetjük, különösebb izommunka nélkül. S ha mindez nem elég, a tabletta – amely a vörösbor egyik összetevőjét, a resveratrol működését utánozza – még a cukorbetegség kialakulását is megelőzheti.

A mesterséges gyógyszer rászedi a szervezetet, így testünk zsírégetésbe kezd, hogy túlélje az ínséges időszakot. Az egyik amerikai gyógyszercég kutatóinak agyszüleményeként létrejött szer a vörös szőlő héjában található kémiai anyag, a resveratrol adottságait hasznosítja - számolt be a Daily Mail.

A resveratrol korábbi tanulmányok szerint számos betegség - időskori szívbetegségek, rák, túlsúly, Alzheimer-kór - megelőzésében is igen hatékony. A gyógyszercég már ki is fejlesztett egy tablettát, amely tömény resveratrolt tartalmaz. A korábbi szerekhez képest z jóval hatékonyabbnak bizonyulhat, illetve kevesebb mellékhatással kell számolnia annak, aki ezzel kívánja majd megőrizni karcsúságát.

A kísérletekben az új szerrel kezelt egerek egy grammnyit sem híztak, annak ellenére, hogy zsíros ételekkel táplálták őket. Sőt, a vérvizsgálatok eredményei szerint a cukorbetegség kialakulásával szemben is védettséget élveztek. A kezelt állatok állóképessége is jobb volt, kétszer messzebbre tudtak futni, mint azelőtt. Igaz, kényszeríteni kellett őket a gyakorlatokra. Ám amikor hagyták, hogy azt csináljanak, amit akarnak, a normálisnál jóval kevesebbet mozogtak - áll a sejtszintű anyagcserével foglalkozó Cell Metabolism című folyóirat jelentésében.

A készítmény olyan anyagokat tartalmaz, amelyek ugyanúgy hatnak a szervezetre, mint a resveratrol. A resveratrol és az új szer is a SIRT1 nevű fehérjére van hatással, amely fontos szerepet játszik a test energiaellátásnak szabályozásában. Ennek eredményeként a szervezet akkor is elégeti a zsírtartalékokat, mikor az étel bőséges mennyiségben áll rendelkezésre.

„Az eredmények azt mutatják, hogy az új szintetikus SIRT1 aktivátorok képesek reprodukálni azokat a pozitív anyagcserehatásokat, amit előzőleg a resveratrol használatának köszönhetően tapasztalhattunk" - fogalmazott Johan Auwerx, az egyik legrangosabb svájci egyetem, az Ecole Polytechnique Federale de Lausanne professzora. A resveratrollal ellentétben az új szer kifejezetten az SIRT1 folyamataira hat, jóval szelektívebbé, így ezeknek az anyagcserével kapcsolatos előnyös hatások eléréséhez alkalmasabbá téve azt - mondta. A professzor szerint a készítményt, amely körülbelül hét év múlva kerül piacra, valószínűleg a elhízottság és a cukorbaj kezelésére alkalmazzák majd.

Ian Broom professzor, az Aberdeen-it Robert Gordon Egyetem túlsúlyosság-szakértője szerint bármilyen gyógyszert örömmel látnak, ami zsírt éget, miközben megóvja a szervezetet a diabétesztől is. Azért arra figyelmeztetett, hogy jóval több kutatás kell még, különösen a mellékhatások vizsgálatára vonatkozóan, mielőtt a szer a túlsúlyosság kezelésének elfogadott eszközévé válhat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Plázs

Fogyókúra aromákkal felturbózott ételekkel

A túlsúlyos emberek jó néhány kilótól megszabadulhatnak, amennyiben speciális fűszerekkel és édesítőszerekkel "turbózzák fel" ételeiket - derítették ki amerikai kutatók.

MTI Plázs

A reggelitől függ a fogyókúra sikere

Ha valaki fogyni akar és szeretne továbbra is karcsú maradni, egyen szénhidrátban és fehérjében dús, nagy reggelit, majd folytassa kevés szénhidrátot és kalóriát tartalmazó ételekkel. Az endokrinológusok amerikai kongresszusán ismertette vizsgálatának eredményeit a téma egyik venezuelai szakértője.

MTI Plázs

Melyik fogyókúra a legegészségesebb?

A legtöbben azt hiszik, hogy a fogyókúra csak azért kell, hogy újra beleférjünk a ruhánkba, csinosabbak legyünk a strandon, de Yunsheng Ma amerikai kutató és munkacsoportja arra volt kíváncsi, hogy a különböző, népszerű fogyókúrák közül melyik a legalkalmasabb a szívbetegségek megelőzésére.

hvg.hu Plázs

Fogyókúra: miért nélkülözhetetlen a szénhidrát?

Az elhízás világszerte fokozódó mértéke miatt a szénhidrátok étrendünkben betöltött szerepének megítélése rendkívül ellentmondásos. Összegyűjtöttünk néhány tényt a nélkülözhetetlen szénhidrátokról.

hvg.hu Plázs

Mi az igazság az Update fogyókúráról?

Míg az orvosok egyre inkább azon igyekeznek, hogy bizonyos elhízással összefüggő betegségeket megelőzzenek, a divat oldaláról is megjelent az igény, hogy segítse a lefogyni vágyókat. Egyre-másra jelennek meg a divatfogyókúrák, amelyek, sokszor eredménytelenségük ellenére is nagy teret hódítanak. A diéták eredményességének megítélése attól függ, hogy mit várunk tőle.

Medipress Plázs

Pánikot okozott a fogyókúrás videojáték

A Nintendo Wii Fit játéka magára vonta a gyermekkori elhízás szakértőinek haragját, mivel az egészséges gyermekek felé is azt sugallják, hogy elhízottak, mely étkezési és önértékelési zavarokhoz vezethet.

Plázs

A fogyókúra kezdetei

Az újévi fogadalmakat vezető - az elmúlt másfél száz évben divatba jött - fogyókúra eredetéről máig csak feltételezések vannak forgalomban. A kezdetekkor a tudatos diéta még nem vált tömegjelenséggé, az első fogyókúra-őrületre szakértők szerint csak az 1920-as években került sor.

hvg.hu Plázs

A hatékony fogyókúra titka

Egy ausztrál kutatócsoport jelentése szerint az alacsony glikémiás indexszel rendelkező szénhidrátokban gazdag diéta hatékonyabb lehet a lerakódott zsírtömegek csökkentésében, mint a magasabb besorolású szénhidrátokból álló vagy akár a fehérjékben gazdag étrendnél is.

A robotmunkát is Ázsiába viszi az Adidas, hogy spóroljon

A robotmunkát is Ázsiába viszi az Adidas, hogy spóroljon

Hat férfit és egy nőt vágtak előzetesbe drogkereskedelem miatt

Hat férfit és egy nőt vágtak előzetesbe drogkereskedelem miatt

A lakosság nem akarja, a város viszont ismét megpróbálja megépíteni a kikötőt Balatonföldváron

A lakosság nem akarja, a város viszont ismét megpróbálja megépíteni a kikötőt Balatonföldváron

A baloldali alku ellenére is bizonytalan a spanyol kormány jövője

A baloldali alku ellenére is bizonytalan a spanyol kormány jövője

Csótánycsalád élt egy kínai férfi jobb fülében

Csótánycsalád élt egy kínai férfi jobb fülében

Visszaküldte Törökországba a kitoloncolt dzsihadistát Görögország

Visszaküldte Törökországba a kitoloncolt dzsihadistát Görögország