szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A Torkos csütörtök óta számtalan levelet kaptunk, amelyben sokszor panaszkodtak a...

Tekintse meg az étteremben készült fotókat, kattintson!

A Torkos csütörtök óta számtalan levelet kaptunk, amelyben sokszor panaszkodtak a fővárosi éttermek minőségére. Mi tehát kerestünk egy olyan vendéglőt, ahol nem lehet okunk panaszra, ráadásul még kedvezményt is biztosítanak minden Travelline olvasó számára. 

A Kakukk Vendéglő neve talán sok újpesti számára ismerősen csenghet, egy 60 éves tradíció újjáéledéséről van ugyanis szó. Régen a Cékli család működtette ezt a kis éttermet, amely házias konyhával, magyaros hangulattal, és hazai ízekkel fogadta környék lakóit. 

Sajnos a rendszerváltozás környékén sarki kocsmává züllött, majd három évvel ezelőtt bezárt. 2008 novemberében Molnárka Péter, korábban a Porsche Hungária konyhájának főszakácsa nyitotta meg újra a helyet, szigorúan a régi hagyományok felélesztésének és gondozásának szentelve a jónevű vendéglőt. 

Kattintson, ha több képet akar látni!

Az ember azt gondolná, hogy a turistáktól hemzsegő belváros, a forgalmas környék lehet csak előnyös, de a Kakukk Vendéglő sikere azt bizonyítja, hogy ez nem teljesen igaz. A trendi, csillogó, és általában rendszerint teljesen egyforma helyek kínálata mellett nagy az igény a kicsi, házias konyhákra is, elsősorban az olcsóbb ételek, és a családias hangulat miatt. 

Ez itt maradéktalanul meg is van, a főnök a konyhában főz, de ha akad ideje, akkor kiül csevegni az emberekkel, megjegyzi a visszatérő vendégek nevét. Kérdeztük arról is, hogyan éli meg a gazdasági válságot, erre csak mosolyogva annyit felelt: "Tudni kell alkalmazkodni. A háború után is nyíltak éttermek, mert az emberek szeretnek beülni valahova".

Az étlap nem túl vastag, igazi magyar konyha: bableves és túrós csusza, pacal és körömpörkölt, három borsos steak és rozmaringos kacsamell - és még sokminden, amit egy magyar gyomor örömmel fogyaszt, ám a szakács bármit elkészít, ha előre egyeztetünk vele egy családi, vagy csoportos ebédet. 

Az ételek testközelből...

A borlap kis vendéglőhöz mérten teljesen korrekt (ráadásul a fröccshöz ingyen teszik asztalunkra a szódáspalackot), a sörök és rövid italok sem maradnak szégyenben a választékot illetően. A kiszolgálás gyors és udvairas, mintha ők is olvasták volna a Torkos csütörtök kapcsán megfogalmazott általános kritikákat az éttermekkel szemben. 

A minőség pedig kifogástalan, igaz, az ételek egyetlen reformkonyhába, vagy fogyókúrás magazinba nem férnének bele (és itt bizony az adagok nagyságára is célzunk nem is olyan burkoltan), de nem is ígérte senki, hogy itt megszabadulunk majd fölösleges kilóinktól. 

A desszertek közül a házi túrógombóc mindent felülmúlt, a nem túlcukrozott tejföl, és a puha, omlós hatalmas gombóc végképp meggyőzött minket arról, hogy nem választottunk rosszul. 

A mi tapasztalatunk azonban önmagában nem jelent sokat. Találtunk egy remek vendéglőt - ez önmagában még nem túl nagy hírérték. Az viszont már sokkal érdekesebb, hogy a Kakukk Vendéglő vezetője kijelentette: mától fogva a Travelline olvasói 10%-os kedvezményt kapnak, ha a számla kikérése előtt jelzik, hogy erről az akcióról a Travelline.hu olalon értesültek. Ez tehát a mi örökös Torkos akciónk, és remélhetőleg mindenki elégedett lesz a végén. Mi azok voltunk.

Kakukk Vendéglő
Budapest, 1046, Nádor utca 31.
(BKV-val is megközelíthető, a fekete 30-as busz Türr István utcai megállójánál)
Telefon: 370-4401

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!