szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Az Air France az első európai légitársaság, amely az Airbus A380 kényelmét...

©


Az Air France az első európai légitársaság, amely az Airbus A380 kényelmét biztosítja ügyfeleinek, és az első légitársaság, amely tengerentúli járatot működtet Európa és Amerika között ezzel az új nagyon nagyméretű repülőgéppel.

Az A380 fedélzetén három osztályon összesen 538 utas utazhat:
80 hely az Affaires osztályon és 106 hely a Voyageur (economy) osztályon a felső fedélzeten, 9 hely a Première osztályon és 343 hely a Voyageur osztályon a fő fedélzeten.

Az Air France A380-at az Engine Alliance által speciálisan kifejlesztett négy GP72000 motor hajtja meg, és a repülőgép összesen 538 utast szállít akár 13 000 km távolságra. Az új generációs repülőgépek közül az A380 rendelkezik az egyik legkisebb egy utasra eső üzemanyag-fogyasztással.

“Az A380 különösen megfelelő a jelenlegi gazdasági körülmények között, és lehetővé teszi az Air France számára, hogy még jobb emelt szintű szolgáltatásokat nyújtson a költségek csökkentése mellett. A repülőgép ugyanakkor teljesíti az Air France célkitűzését a széndioxid-kibocsátás csökkentése terén. Türelmetlenül várjuk, hogy az A380 repülőgépet üdvözölhessük légiflottánkban", nyilatkozta Pierre-Henri Gourgeon, az Air France vezérigazgatója.

Az Air France 12 Airbus A380 repülőgépet rendelt, amiből négy 2009. telén és 2010. tavaszán áll forgalomba.

Air France

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!