szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Különösen a biztonsági mellényekre és a...

Különösen a biztonsági mellényekre és a fényszóróhasználatra kell figyelni: 21 európai országban kötelező a tompított fényszórók használata. Idén már Szlovákiában is, ahol eddig csak a téli hónapokban volt kötelező, mostantól azonban egész évben. Fel kell kapcsolni a világítást: Bosznia és Hercegovinában, Dániában, Észtországban, Finnországban, Izlandon, Horvátországban, Csehországban. Olaszországban, Magyarországon, Romániában napközben csak lakott területen kívül, illetve az autópályákon kell használni a fényszórót. Németországban, Franciaországban és Svájcban pedig ajánlott bekapcsolni a világítást. 

A hvg.hu cikkéből megtudhatják mire kell még figyelni a külföldi autós utazás során.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!