szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Az Európai Unióban 2008-ban, az előző évhez képest, nyolc százalékkal...

Az Európai Unióban 2008-ban, az előző évhez képest, nyolc százalékkal csökkent a halálos kimenetelű balesetek száma – adta hírül az Európai Közlekedési Hatóság (ETSC) Brüsszelben. Európai kutatások, statisztikák szerint tavaly 39 ezer ember halt meg a közutakon. Németországban ez a szám 4467, ami tíz százalékkal kevesebb, mint az elmúlt években. A balesetek áldozatainak legnagyobb része gyalogos (43 százalék), a negyede autós, 21 százaléka motoros, míg öt százaléka kerékpáros.

Azokban az országokban, ahol nagyobb autókkal közlekednek az emberek, több a halálos balesetek száma a gyalogosok körében. A nagy terepjárók csak az utasoknak jelentenek nagyobb biztonságot. Különösen nagy veszély leselkedik a litvánokra, itt ugyanis az elmúlt évben egymillió lakosra 148 halálos áldozat jutott. 

A legveszélyesebb városok listáját a hvg.hu cikkében találhatja meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!