szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azt sajnos nem tudjuk garantálni, hogy az alábbi helyeken csak "igen" választ...

Azt sajnos nem tudjuk garantálni, hogy az alábbi helyeken csak "igen" választ kaphatunk, de reméljük a legjobbakat, ugyanakkor egy esetleges visszautasítás esetén legalább olyan szép helyen búslakodhatunk, amely mindenképpen könnyíti szívünk fájdalmát. Lássuk tehát a nagyvilág legromantikusabb helyeit, és persze néhány hazai tippet is...

Sacre-Coeur Bazilika
Párizs

Párizsban megkérni kedvesünk kezét elég közhelyesnek tűnik, de ne felejtsük el, hogy a közhelyek gyakran beválnak, ez a rendeltetésük. Ha kedveljük a gyaloglást, érdemes felsétálni a Montmartre-ra, át a Le Moulin de la Galett-en (elkerülve a Pigall-t, ami Párizs vöröslámpás negyede) és pihenjünk egyet a kivilágított Sacre-Coeur bazilika fehér lépcsőin. Innen a legszebb a kilátás a kivilágított, nyüzsgő Párizsra az esti órákban. Ha ettől nem jön lázba a kedves, akkor említsük meg neki, hogy itt forgatták a U2 „Two Hearts Beat as One” klippjét is, majd akár erre a zenére térdeljünk elé. Ha már a gyűrű az ujjra került, hazafele sétálva gyönyörködhetünk a 20 ezer vakító villanykörte által kivilágított Eiffel toronyban is - hajnali 2-ig minden órában 10 percre csillogóan tündököl. Időzítsünk!

©

Central Park
New York City

Hatalmas zöldterületével a Central Park tökéletes pihenőhely Manhattan közepén. Ha itt nem találunk egy romantikus zugot, akkor bennünk van a hiba, és kár Frederick Law Olmested (ő a park vezetője) felmenőit emlegetni. Télen a jégkorcsolyázás a Wollman Ring-en biztos megdobogtatja majd kedvesünk szívét, melegebb időben a konzervatórium 6 holdas rózsalugasokkal teli kertje lehet a tökéletes helyszín. Bátrabbak egy kellemesen ringatózó csónakban is megtehetik ugyanezt. Tudjuk, hogy a Szex és New York óta itt minden olyan elcsépelt, de a valóságban még mindig tökéletesen romantikus élményről van szó, ebben biztosak lehetünk.

©

Michelangelo tér
Firenze
 
Ez a XIX. századi terecske Olaszország egyik legromantikusabb helye, annyira romantikus, hogy az ember pár híján magát is megkérné. Képzeljük csak el: egyik oldalról az Arno folyó, másik oldalról a toszkán táj látványa varázsolja el az embert. A tér sok turistát csábít, úgyhogy mielőtt feltesszük a kérdést, érdemes biztosnak lenni, hogy párunk a gyönyörű környékben gyönyörködik és nem azt nézi, milyen szerencsétlen a szemben ülő férfi, aki éppen lefagyizta a nadrágját. Az útikönyvek általában a 13-as buszt ajánlják, ha erre a térre akarunk keveredi, de egy romantikus félórás séta Firenze legszebb kerületében jobb megoldásnak tűnik. A tömegközlekedés ugyanis cseppet sem romantikus, főleg ha térdelés közben éppen a jegyeket, bérleteket kérik.

©

Nemzeti Park
Grand Canyon
Van abban valami bizsergető, amikor egy két milliárd éves hihetetlen szakadékba bámulunk, és kimondjuk, hogy míg a halál el nem választ. A varázslatos színek teszik a Grand Canyon feletti naplementét olyan egyedülállóvá és csodálatossá, hogy szinte képtelenség itt nemet mondani a lánykérésre. Ha a poros gyalogút nem tűnik túl romantikusnak, még mindig választhatjuk a helikoptert – különleges helyen kérhetjük meg szerelmünket a közös jövő megalapozására, csak előtte mindenképpen bizonyosodjunk meg arról, hogy bírja a repülést, és nem falfehér arccal kaparássza éppen a fémet, miközben mi a nagy kérdésre készülünk.

©

[[ Oldaltörés: Még több romantikus helyszín... ]]

Mandarin Oriental Hotel, Írók társalgója
Bangkok

Elég romantikus délutáni teát iszogatni hófehér rattan ülőgarnitúrán, sziámi napernyők és bambuszok, vagy pálmafák árnyékában a gyönyörű kilátást csodálni? Ezt a helyet nem kisebb személyiségek látogatták, mint Joseph Conrad, Noel Coward és Barbara Cartland – az Írók társalgója tökéletes helyszíne lehet egy előkelő lánykérésnek. Azt előre jelezzük, hogy nem lesz olcsó mulatság, de kelet és nyugat ilyen tökéletes kombinációját sehol máshol nem találhatjuk meg. Ha már kimondta az igent (és csak ebben az esetben), sétáljunk egyet a Chao Phraya folyó partján és vegyünk a menyasszonynak egy csokor virágot a tipikus virágárus hajók egyikéből. A hatás nem marad el...

©

Wailua vízesés
Kauai
 
Hawaii bővelkedik a giccses helyszínekben, nem véletlen, hogy tökéletes hely romantikus kalandozáshoz, a szerelem tombolásához, és természetesen lánykéréshez is. Kerüljük el a turistáknak fenntartott mű-látnivalókat és válasszük inkább Hawaii természeti szépségeit, például a Wailua vízesést. Autóval könnyen megközelíthető, mégis igazi buja környezetet találunk. A vízesést már az ősidőkben is szerelmük bizonyításának helyszínének választották az őslakosok: a fiatal férfiaknak le kellett ugraniuk a vízesés tetejéről, hogy bizonyítsák érdemüket a szerelemre – sajnos sokan nem élték túl a rituálét. Ennek fényében óvatosan próbálkozzunk ezzel a művelettel, de ha ugrunk, és szívünk választottja ezek után is nemet mond, akkor legalább jogosan képelhetjük fel a csodás vízesés partján.

©A világon tehát bőven akad olyan hely, ahol tökéletes lehet a lánykérés, de nekünk saját hazánk is nagyon kedves, és bizony itt is akad számos olyan környék, ahol könnyebben dobban erőset a szerelmes szív. Lássunk végezetül néhány hazai helyszínt, ahol szebben csillog a gyűrű a kézben - persze a teljesség igénye nélkül:

Balaton part: tudjuk, hogy elcsépelt, de egy naplemente a déli parton, vagy a csodás panoráma Tihanyból egészen biztos leveszi a lábáról a kedvest.
Sopron: a Hűség városa, mégis mi lehetne ennél tisztább üzenet? Ráadásul az egész város hangulata zsong a romantikától, a csodás épületek és éttermek között csatangolva bőven lehet alkalmunk feltenni a nagy kérdést.
Bakony: a vadromantika kedvelőinek egyenesen a paradicsom, festői tájakkal, csendes környezettel és olyan friss levegővel, amire szükségünk lesz, amikor zihálni kezdünk a válaszra várva.
Szépművészeti Múzeum: a reneszánsz tárlat egy jól kiválasztott képe előtt térdre borulni nem is olyan giccses, mint elsőre hallatszik, ám ha valaki ugyanezt a múmiák előtt teszi meg, biztos jót sztorizhat este a kocsmában. Szingliként.
Lillafüred, Fátyol vízesés: valódi közhely, de tényleg szép és romantikus környezet.
A budai vár: magával ragadó környezet és persze csodás panoráma Budapest legszebb részére - ezzel nehéz nagyot hibázni. Csak ne dőljünk be az árusok csábításának, nem itt kell venni az első közös csipke-terítőt, kicsit drága ugyanis.

©

-BK-

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
4,6 milliárd forintot követel a Demján-örökösöktől Nyúl Sándor

4,6 milliárd forintot követel a Demján-örökösöktől Nyúl Sándor

70 autót elloptak, egy Mercedes-AMG-t felgyújtottak Kaliforniában

70 autót elloptak, egy Mercedes-AMG-t felgyújtottak Kaliforniában

Még az idén jöhet az első MacBook, amibe az Apple saját processzora kerül

Még az idén jöhet az első MacBook, amibe az Apple saját processzora kerül