szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint a kizárólag Magyarországon...

Az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint a kizárólag Magyarországon készült, fekete-fehér és színes képeket a Mi, fesztiválozók, az Ezt láttuk és a Több, mint fesztivál elnevezésű kategóriákban várják a szervezők. A képek 2009. november 10. 12 óráig tölthetők fel a fotopalyazat.itthon.hu honlapra. Az amatőr kategóriákban pályázónként és kategóriánként maximum 10-10 fotó nevezhető, a profi kategóriában pedig maximum 30 fotó küldhető be.
  
Az ünnepélyes eredményhirdetést november 30-án tartják. A szervezők által díjazott fotók készítői az amatőr kategóriákban értékes belföldi utazást, illetve ingyenes fotókidolgozást nyerhetnek, profi kategóriában pedig pénzjutalomban részesülnek. A képek folyamatosan, a Magyar Turizmus Zrt. általi aktiválást követően kerülnek fel a fotopalyazat.itthon.hu honlapra.
   
Magyarországon évente több ezer fesztivált rendeznek, amelyek közül több nemzetközi szinten is jelentős turisztikai vonzerővel bír. A Magyar Turizmus Zrt. többek között a turisztikai szolgáltatók, szakmai szervezetek, önkormányzatok, oktatási intézmények és a média javaslataira hirdette meg 2010-et a Fesztiválok Évének. A cél az, hogy a következő évben a magyar fesztiválkínálatot népszerűsítsék, különös hangsúlyt fektetve arra, hogy 2010-ben Pécs lesz Európa egyik kulturális fővárosa.
   
A tapasztalatok szerint a források egy-egy témára való összpontosításával hatékonyabban ösztönözhető a belföldi turizmus fejlődése. A 2006-os Bor és Gasztronómia Évét 2007-ben a Zöldturizmus Éve, 2008-ban pedig a Vizek Éve követte.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!