szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kozmetikai szerek gyártói szeretik elhitetni, hogy mást sem kell tennünk, csak magunkra kenni valamelyik terméküket...

©

A kozmetikai szerek gyártói szeretik elhitetni, hogy mást sem kell tennünk, csak magunkra kenni valamelyik terméküket és máris szebbek, fiatalabbak leszünk, bőrproblémáink megoldódnak. De aki kicsit is komolyabban foglalkozik a témával, tudja, hogy a bőrápolás talán legfontosabb kérdése, hogy mi van belül. A semmiképpen sem elhanyagolható lelki egészség mellett legalább olyan fontos az emésztőrendszer, az idegrendszer, a sejtek állapota. A tapasztalat azt mutatja, ha a testünk belülről rendben van, az meglátszik a bőrünkön is és valóban hosszan tartó eredményeket kapunk.

Hétköznap azonban mindig jóval nehezebb a megfelelő étkezésre, pihenésre koncentrálni, de egy kellemes “szépség” hétvége után egyből láthatóak a változások, 5-10 nap pedig szinte csodákat tesz. Csak a megfelelő helyszínt kell megtalálnunk, hiszen az otthontól és a megszokásoktól távol sokkal könnyebb a megvalósítás, ráadásul szakértők segítségével kezdhetjük a megtisztulást, amelyre nagy szükség van ahhoz, hogy biztonságos módon változtassuk meg életünket.

©

Felmérés
A szépülő túrát mindig érdemes bőrápolási konzultációval kezdeni, amely során a bőrt szakértő vizsgálja meg bőrdiagnosztikai eszköz segítségével. A készülék által mért adatok alapján megbízhatóbb a felmérés, így bármilyen kezelés mellett is döntsünk, hatásosabb lesz.

Étrend
Ósdi klisé, de tényleg azok vagyunk, amit megeszünk, még ha erről a 8-10 órás munkanapok során hajlamosak is vagyunk elfeledkezni. Ezért amikor lehetőségünk van rá, feltétlenül figyeljünk oda az étrendünkre, ha jó hotelt választunk, több típusú szépítő étrendből is választhatunk.

A lúgosító étrend hívei rendkívül kedvező tapasztalatokról számolnak be, úgyhogy megfontolandó a csatlakozás, aki pedig fogyni akar, választhat egy csökkentett kalóriabevitelű, de azért mindenképpen egészséges diétát.

©

Salaktalanítás
A lúgosítás egyik kedvező hatása a méreganyagoktól való megszabadulás, hatására a szervezetben felhalmozott ödémák és gyulladást keltő anyagok nagy része kiürül, ezáltal javul a keringés, a közérzet.

A diéta alapját burgonyából, barnarizsből kevés tengeri só és fűszerek hozzáadásával készült ételek, friss saláták, zöldségek, levesek képezik, ezen felül reggelire barna kenyeret, natúr joghurtot, müzlit, bio margarint, sovány túrót, sajtot, gyümölcsöket javasolt fogyasztani.

A só, az édesség, az alkohol, és a kávé fogyasztását a kúra ideje alatt javasolt kerülni! Cukor helyett a méz a helyes megoldás.

©Böjt
Aki még nem próbálta, annak keményen hangzik a nem evés, mint terápia, pedig sokan esküsznek áldásos hatásaira. Az elmélet egyik nagy harcosa, Dr. Otto Buchinger már az 1920-as években azt hirdette, hogy sok krónikus betegség meggyógyítható, de legalábbis enyhíthető a helyes böjtöléssel.

Mert természetesen nem éhezésről van szó, hanem a szilárd táplálék és a rossz szokások (kávé, alkohol, dohányzás) elhagyásáról, ellenőrzött körülmények között.

A böjt során szervezetünk megszabadul az évek alatt felhalmozott feleslegektől, bár a fogyás inkább csak az egyik kellemes “mellékhatás”. Egy tíz napos kúra során a bőr állapota jelentősen javul, kiürülnek a méreganyagok, megújul az erőnlét és számos öregedési folyamat is kedvezőan befolyásolható.

Azt, hogy ki melyik típusú kúrát választja, az egyéni igények döntik el, de bármilyen szépítő utazás mellett döntsünk is, fontos, hogy szakértő kezekre bízzuk magunkat. A hévízi Naturmed Hotel Carbonában széles kínálatból választhatunk és a csomagokban is elérhető kezelések, illetve szakértők által vezetett kúrák után nem csak jobban fogjuk magunkat érezni, de a tükörben is látványos eredményekkel nézünk majd szembe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bűnösnek mondták ki Derek Chauvint George Floyd halála ügyében

Bűnösnek mondták ki Derek Chauvint George Floyd halála ügyében

Az Aegon is valamelyik havernál landolhat, a kérdés csak az, mikor és hogyan

Az Aegon is valamelyik havernál landolhat, a kérdés csak az, mikor és hogyan

Történelmet írt a NASA, felszállt a Marson a kis helikopter

Történelmet írt a NASA, felszállt a Marson a kis helikopter