A turizmust elkerülték a nagy leépítések

A turizmust elkerülték a nagy leépítések

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A turisztikai állásportál július-augusztusi felméréséből - amelynek során több mint 700 álláskereső adatait dolgozták...

A turisztikai állásportál július-augusztusi felméréséből - amelynek során több mint 700 álláskereső adatait dolgozták fel - kiderül, hogy az idegenforgalomban elhelyezkedni kívánó álláskeresők között a recepciós munkakör a legnépszerűbb: az oldalon regisztrált munkakeresők mintegy 62 százaléka jelöli meg orientációként ezt a munkát.
   
A második legnépszerűbb terület a rendezvényszervezés volt a nyári hónapokban: ezt a pozíciót az álláskeresők 32 százaléka jelölte meg első helyen, de népszerűek az értékesítői állások is. Az idegenforgalmi ágazatban a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi bruttó átlagkeresete 2009 első félévében 122.400 forint volt, ez a nemzetgazdasági átlag 61 százaléka, miközben az állásra jelentkezők átlagosan nettó 140.000 forint a  fizetési igénye. 
   
A turizmusjob.hu portálon elhelyezett álláshirdetések többsége - több mint 80 százaléka - irányult szállodai és éttermi munkaerő toborzásra. Ezen belül is szakácsot, felszolgálót és recepciós menedzsert kerestek a legtöbben, emellett elenyésző volt a utazási irodák és egyéb turisztikai területen tevékenykedő cégek által meghirdetett pozíciók száma.

MTI