Több szexet ajánl a brazil miniszter az egészségesebb életért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A rendszeres testgyakorlás, különösen a szex az egyik legjobb mód arra, hogy a brazilok távol tartsák maguktól a krónikus betegségeket - közölte José Gomes Temporao egészségügyi miniszter hétfőn.

"Az emberek legyenek aktívak. Nem szabad, hogy egy hétvégi focimeccs legyen a brazilok egyetlen fizikai aktivitása. A felnőttek mozogjanak: sétáljanak, táncoljanak és szexeljenek" - mondta. A miniszter tanácsait a magas vérnyomás megelőzését megcélzó kampány elindulása kapcsán adta. A probléma Brazília 190 milliós lakosságának negyedét érinti.

Temporao később újságíróknak megerősítette a szexüzenetet. "Nem tréfa. Komoly. A rendszeres testmozgás szexet is jelent, természetesen mindig védekezéssel" - hangsúlyozta. Tréfásan lehetségesnek mondta az akár napi ötszöri szexet is, de mindenképp tanácsosnak a heti ötszörit. Mint hozzátette, a tánc, szex, súlykontroll, az étrendi szokások megváltoztatása és a testgyakorlás mind segíti, hogy normális maradjon a vérnyomás.

A miniszter szerint egészségügyi időzített bomba ketyeg Brazíliában, amely 20 éven belül azzal kerül szembe, hogy népessége "gigantikus százaléka" krónikus betegségektől, magas vérnyomástól, cukorbetegségtől és magas koleszterinszinttől szenved.

Hozzászólások