Nem vészes, de kicsit butikszagú: így festenek reggel a magyar tévések

Nem vészes, de kicsit butikszagú: így festenek reggel a magyar tévések

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Kiss Imola
Tetszett a cikk?

Nagy megfejtések nincsenek a magyar reggeli televíziós műsorvezetők öltözködési stílusában, de messze nem olyan borzasztó a helyzet, mint például a vizuális környezetszennyezést okozó női híradóbemondók esetében. Az RTL Klub, a TV2 és az M1 reggeli arcainak képernyőn viselt ruháit vettük szemügyre.

Az RTL Klub reggeli műsorában, a Csak csajokban furcsa következetlenséggel öltöztetik a műsorvezetőket: néha egészen összeszedetten néznek ki, máskor mintha a senkinek sem kellő göncöket aggatnák rájuk, sőt olyan is előfordult, hogy kettőjükön is láthattuk ugyanazt a felsőt egy hét eltéréssel.

Ördög Nóra imádja a farmert és a lezserebb, redőzött vagy denevérujjas felsőket, sokszor egy hétig egyhuzamban képes ennek a kombinációnak valamilyen változatát viselni. Emellett sokszor láthatjuk fodros vagy virágos miniruhákban is, és nagyon kedveli a feltűnő, nagyméretű fülbevalókat. Túlzottan sokkoló szetteket nem várunk tőle, viszont olykor bevállal például egy veszkócsizmát feminin miniruhával, úgyhogy még mindig ő tekinthető a legtrendkövetőbbnek.

Ördög Nóra
©

Barabás Éva valamivel konzervatívabb megjelenéssel szokta vezényelni a műsort. Sokszor látjuk bő, pszichedelikus mintázatú topokban, amik a már egyébként is élénk háttér előtt okozhatnak némi vizuális sokkot. Gyakran hord elegánsabb, dekoltázst hangsúlyozó ruhákat is, amik nemcsak megbeszélésre, de akár partira is elmennének. A magassarkú cipő állandó elem a ruhatárában, néha egészen bátor, például levelibéka zöld színben is.

Barabás, Ördög és Lilu
©

Harmadik társuk Lilu, aki a pamutpólók, bő tunikák és a farmer, na meg a lófarok legnagyobb pártolója, ebből a komfortzónából meglehetősen ritkán lép ki. Az emelkedettebb pillanatokat azonban mindhárman teljesen agyon tudják vágni azzal, amikor a következő napon egy kilencvenes évek butikjait idéző rettenetes mintában riasztanak a képernyőn.

Demcsák Zsuzsa és Kárász Róbert
©

A TV2-nél valamivel jobb a helyzet, kezdetnek például az enteriőr sem sérti annyira a szemet. Demcsák Zsuzsa az ujjatlan, alakot követő ruhák koronázatlan királynője, az esetek nagy részében ilyenben látni, minden létező változatban az extra kivágásoktól a minta-és színkombinációkig. Ha mégsem a kedvenc fazonjában feszít, akkor is valami sportosan elegáns szettet visel. Frizurában jobban áll például Lilunál, aki képes öt egymást követő napig ugyanolyan fonatot vagy lófarkat viselni, Demcsáknál ez nem fordulhat elő.

Tatár Csilla a hírek szerint imádja a divatot és a magyar tervezőket, bár ez a Mokkában viselt darabok alapján nem derül ki. Különösebb gond azért nincs vele, többnyire derekat hangsúlyozó ruhát adnak rá. Hasonló stílusban válogat, mint Ördög Nóra, a nagy fülbevalókat és feltűnőbb láncokat szintén kedveli, de nála nem olyan hangsúlyos a tündibündi cukiság.

A TV2 férfi műsorvezetői azonban már közel sem ennyire izgalmasak öltözködés szempontjából. Vujity Tvrtko egyenruhája a sapka, a sötét farmer, és a soros kolléganő ruhájával harmonizáló, egyszínű ing, ami, azért jegyezzük meg, mindig mintha kicsit nagy lenne rá. Joshi Barat a színes pulóverek nagy rajongója, de a rövidujjú, kockás ingeket sem veti meg. Kárász Róbert jellemzően zakót és inget visel, ez sem nagy kaland, de legalább összeszedettebbnek hat a többieknél.

Joshi Barat és Tatár Csilla
©

Az M1 Ma reggel című műsorában a ruhák pont olyanok, mint a stúdió berendezése: minden van benne. A férfiak a zakó-ing kombinációt favorizálják, a hétvégés kolléga ez alól feliratos pólók és rövidujjú ingek formájában kap felmentést. A női műsorvezetők az egyszínű pólótól kezdve elegáns ruháig sok mindent felvesznek, de legalább butikos érzés nincs, maximum unalom. Minták viszont – még a standard csíkos, pöttyös is –elég rapszodikusan fordulnak csak elő a köztévénél.

Míg Novodomszky Évát szívesebben látnánk csak ruha-ruhákban (egy régebbi kis fekete – arany szandál kombója például nagyon tetszett), addig Dióssy „Mer’ hogy” Klára karakteréhez jobban illik a lezserebb, nadrágos vonal, cicanadrággal ugyanis igazán kár elrontani az elegánsabb ruhákat, ahogy neki többször is sikerült.

Dióssy Klára
©

Összehasonlításképpen, az amerikai reggeli műsorok (például az ABC csatornán futó Good Morning America vagy az NBC Today) arcai sokkal szigorúbb öltözékben állnak naponta kamera elé. A férfiak teljes öltönyt és nyakkendőt is viselnek, ami nálunk csak a híradóban jellemző, és a nőket sem látjuk farmerben vagy pólóban. Inkább üzleties a megjelenésük, a miniszoknya elképzelhetetlen, de ez csak részben függ össze azzal, hogy a női műsorvezetőik átlagéletkora legalább 10 évvel több az itt tárgyalt magyarokénál. Biztosak lehetünk abban is, hogy nem olcsó bizsu díszeleg rajtuk, és hogy a legegyszerűbbnek tűnő ruhákat sem a helyi H&M-ből szerzik be.

A Good Morning America Emmy-díjas műsorvezetői komolyabbra veszik a figurát
©