szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amerikai kutatók szerint ha cukormentes üdítővel vegyítjük a töményt, jobban berúgunk. A normál frissítők cukra ugyanis akadályozza az alkohol véráramba kerülését, az édesítők viszont nem.

Amerikai tudósok arra jöttek rá, hogy jobban be lehet csípni, ha az ember cukormentes üdítővel keveri az alkoholt - számol be a Daily Mail cikke alapján a Velvet. A veszély leginkább az alakjuk miatt diétás üdítőt ivó nőkre leselkedik. (A diétás kóláról szóló hosszabb cikkünket itt olvashatja!)

A kutatók vodkával kevert üdítőkkel kísérleteztek, ennek során jutottak a megállapításra, hogy a cukros frissítők bekeverésével tovább kitart az ember józansága. Ugyanez áll a boltilag mixelt kombókra (pl. whisky-kólákra, vodka-narancsokra), amiknél szintén cukros üdítő alkotja az alapot. Sőt, ezek fogyasztása után a szakértők szerint sokan ugyanúgy beülnek a volán mögé is - írja a lap.

Az ok: a cukor lassítja az alkohol véráramba jutását, az édesítőszerek viszont nem tesznek ilyet.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!