Egy tréner, akit kenyérre lehet kenni

Egy tréner, akit kenyérre lehet kenni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
T.S.
Tetszett a cikk?

Az amerikai foci nem éppen könnyű műfaj. A játékosok is elég kemény fiúk, hát még a trénerek. Most mégis akadt egy, amelyiknek vajból van a szíve, meg az összes többi része is.

 

Az egyik legnagyobb és leglátogatottabb vásár az USA-ban az Ohio State Fair ma nyitotta meg kapuit és augusztus 9-ig tart nyitva. Évek óta az élelmezési és tejipari pavilon a legnépszerűbb. Itt állítják ki ugyanis a vásár fő attrakcióinak számító életnagyságú vajszobrokat.  Az idén a legnépszerűbb nemzeti sportág, az amerikai futball előtt tisztelegnek a vajszobrászok.

Ma leplezték le Urban Meyer tréner vajszobrát, aki 2015-ben az Ohiói Állami Egyetem csapatával megnyerte az észak-amerikai egyetemi futballiga (NCAA) állami döntőjét, megszerezve ezzel a bajnoki trófeát. A tematikus, mélyhűtött, vitrinben az ohiói egyetem sportcsapatainak (Ohio State Buckeyes) kedvelt kabalafigurája, Brutus, a győzelmi kupa és egy hatalmas futball védősisak is látható, természetesen vajból. Ugyanakkor az alapanyagot „szolgáltató” tehén és borja is megkapta a maga vajszobrát a kiállításon.

©

A vajszobrok, mint a híradásokból kiderül 500 munkaóra alatt készültek el.  Fa- és acélvázak tartják őket össze belülről, s mintegy 2000 font vajat használtak fel hozzájuk 55 font súlyú blokkokból.

A szobrok szavatossági ideje pedig valószínűen a vásár végével lejár.