Lady Gaga elképesztő popslágert csinált az amerikai himnuszból

Lady Gaga elképesztő popslágert csinált az amerikai himnuszból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az amerikaifutball-bajnokság, az NFL ötvenedik nagydöntőjét rendezték meg vasárnap (magyar idő szerint hétfő hajnalban) Santa Clarában, ennek megfelelően hatalmas volt a felhajtás a kezdés előtt. Nem véletlen, hogy az amerikai himnusz eléneklését sem bízták akárkire: az Egyesült Államok egyes számú popdíváját kérték fel a nemes feladatra, aki most is hozta a formáját, sőt, talán élete egyik legbátrabb show-ját tartotta.

Lady Gaga most sem hazudtolta meg önmagát, és nem okozott csalódást a játékosoknak, a szurkolóknak, és a rajongóknak sem, ugyanis hihetetlen magabiztossággal és jókedvvel állt színpadra a meccs előtt, és elképesztő lendülettel, kissé soulos, de leginkább sajátos popzenei hangvételben adta elő az amerikai himnuszt . Az énekesnő hangjával és előadásmódjával hiába idézte a riffeknél Christina Aguilera stílusát, a magasabb hangoknál pedig Mariah Carey-ét, a dal ugyanolyan hatásos, hazafias maradt, és szemlátomást meghatotta, és lázba hozta a sportolókat és a nézőket.

Természetes a Lady Gagától megszokott extrém szett most sem maradt el: az amerikai sajtóban ma szinte mindenki az énekesnő felemás magasított, telitalpú cipőjéről, piros flitterek borította nadrágkosztümjéről, polipszerű szőke frizurájáról és gigantikus kék körmeiről beszél. Tulajdonképpen azt is állíthatjuk, hogy Lady Gaga saját divatuniverzumán belül alkalomhoz és nemzeti érzülethez illően öltözött fel.

 

A döntő eredményéről itt írtunk, a meccsről szóló beszámolónkat pedig itt olvashatja.