hvg.hu Plázs

7 dolog, amiért Budapest az új Berlin

Az oyster.com utazási portál szerint 2016 Budapest éve lehet, mert az emberek kezdik felfedezni, hogy minden, ami Berlint meghatározza, megtalálható a mi fővárosunkban is.

hvg.hu Plázs

Elvitték az első törmelékrakományt az ország legmagasabb szellemházából – fotók

Megkezdődött a héten a pécsi magasház bontása. A 25 emeletet 1989-ben ürítették ki, voltak próbálkozások a hasznosítására, végül a bontása mellett döntöttek. A tervek szerint év végére tűnhet el teljesen. A város fideszes polgármestere kihasználta az alkalmat, és némi performansz keretében jelentette be a munka megkezdését.

hvg.hu Plázs

"Néhány nap alatt elhunyt. 38 éves volt" - özönlenek a családi történetek a kórházi fertőzésekről

"Értelmetlen volt a halála" annak a férfinak, akit egy, az ÁNTSZ által már bezáratott műtőben operáltak meg, és fertőzés vitte el. Clostridium difficile végzett egy másik pácienssel, aki sima epehólyagműtére feküdt be, és ugyanez a baktérium vitt el egy vastagbélrákos asszonyt is. A TASZ felhívására özönlenek a kórházi fertőzéses esetekről szóló történetek. A hozzátartozók többnyire hiába keresik az igazságot, elképesztően nehéz dolguk van, ha érdekeiket szeretnék érvényesíteni. Pedig a legtöbben beérnék egy bocsánatkéréssel.

hvg.hu Plázs

Mi lenne Béccsel migránsok nélkül?

Tíz évvel lenne magasabb a lakosság átlagéletkora, betöltetlen maradna a szociális álláshelyek kétharmada és még egy jó pizzát sem lehetne kapni, ha nem lennének az osztrák fővárosban bevándorók.

Csíki Sándor Plázs

"Az leányokot hányták az vízben"

Vízbevető, vízbehányó hétfő – nem nehéz kitalálni, az esztendő melyik napjáról lehet szó. Még akkor is, ha vödör helyett csak egy pacsulisüvegcsét cipelnek magukkal a hagyományőrzők.

hvg.hu Plázs

Nézze meg, hogy tangózik az USA elnöke

Táncba vitte az argentínai látogatáson tartózkodó amerikai elnököt és feleségét a tiszteletükre adott vacsorán szerda este a vendégeket szórakoztatni hivatott tangózó pár.

hvg.hu Plázs

Kvíz: most letesztelheti, hogy mennyit tud a tavaszi óraátállításról

Az egységesen alkalmazott nyári időszámítás lényege, hogy a szokásos ébrenléti idő minél inkább egybeessen a természetes világosság idejével. De mióta állítjuk át az órákat tavasszal és ősszel? Mindez kinek jutott először eszébe? Mi értelme az órák előre- és visszatekergetésének? – Itt a teszt, amiből most kiderítheti, hogy mennyit tud az óraátállításról.

1
4 5 6 7 8
1364

A címlapról ajánljuk