Tetszett a cikk?

A sztárok sem képesek magukat kivonni a kakaóbab hatása alól, sokan csokirajongók.

A csokoládéval kapcsolatban folyamatosan újabb és újabb kutatási eredmények látnak napvilágot, ettől függően hol az emberiség megmentője, hogy minden baj okozójaként szerepel a médiában. Az emberek nagy részét azonban nem érdeklik a kutatások, mindenképpen eszik csokit, akármit mondanak a tudósok és a hírességek jelentős része is őszintén bevallja, nem tud és nem is akar leszokni a csokiról.

Victoria Beckhamnek egyenesen saját csokoládé szökőkútja van, amit pár éve kapott karácsonyi ajándékként a férjétől. A szökőkút elnevezés kissé túlzó persze, nincs szó semmiféle fröcskölésről, de ez a hivatalos elnevezése annak a folyékony csokit forgató eszköznek, amelyekkel fogadásokon, esküvőkön találkozhatunk és amibe általában gyümölcsöket szoktak tunkolni. Részünkről inkább maradunk a táblás változatnál.

Chloe Sevigny kúraként használta a kakaóbab termését nemrégiben egy forgatáson. Mivel hosszú időre nélkülöznie kellett barátja közelségét, attól való félelmében, hogy esetleg elcsábul és megcsalja, csoki evéssel próbált megmaradni a monogámia helyes ösvényén. "Próbálok több csokit enni. Azt hallottam, hogy a cukor jó, különösen, amikor távol vagy a kedvesedtől. Kétségtelenül, amikor csokoládét eszel, ugyanaz az endorfin termelődik, és így talán kevésbé fogsz eltérülni." - mondta a színésznő.

Eva Longoria állítólag annyira odavan egy bizonyos fajta kakaós termékért, hogy ezzel szinte bármire rá lehet venni. A hírek szerint a Született feleségek című sorozatban a színésznő nem akart megcsinálni egy meztelen jógás jelenetet, ezért megakadt a forgatás. Valaki megsúgta a producereknek, mivel érhetnek célt, így Evat jó nagy adag Godiva csokoládéval kényeztették főnökei. A trükk bevált, Longoria levetkőzött, a pucér tornázós jelenet elkészülhetett. A Godivát egyébként nálunk is lehet kapni komolyabb édességboltokban, sajnos nem a teljes választékot, és a mi ízlésünknek kicsit tömény és túl rafinált, de tagadhatatlanul a legjobbak közé tartozik.

Johnny Depp és Alfred Molina viszont a Csokoládé című film forgatása során, saját bevallásuk szerint a vágyottnál jóval több csokit fogyasztottak. Deppet addig tömte a partnerét játszó Juliette Binoche bonbonnal, hogy a színész végül alig bírt ránézni édességre. "Több csokoládét ettem meg, mint akartam. Még három másodperc a jelenetből és valószínűleg kihányom." - emlékezett vissza Depp. A filmben szintén szereplő Alfred Molina jobban bírta a kakaó dömpinget, pedig neki tényleg óriási adagot kellett elfogyasztania, a történet szerint egy egész kirakatnyi csokit fal fel. "Olyan beteg voltam, mint egy disznó. Nem a felvételen, hanem másnap, de megérte." - mondta Molina.

Ben Affleckről külön csokoládé és mogyoró tortát neveztek el, amelynek receptje Morgan Freeman szakácskönyvében jelent meg. Rengeteg vaj, nagyon sok cukor és persze jó sok fekete csoki kell az elkészítéséhez a leírás alapján. Ha valaki készen szeretné fogyasztani, a karib-tengeri, szuper exkluzív Parrot Cay üdülőtelep Lotus nevű éttermében állandóan étlapon tartják, nem csak Ben Affleck kedvéért.

Kádár Mónika

hvg.hu Shake

Anorexiás sztárok – videók, fotógaléria

A közelmúltban halt meg anorexiában - kóros lesoványodásban – egy sikeres brazil fotómodell, aki utolsó napjaiban mindössze 40 kilót nyomott. Az első kórosan sovány híresség szinte magyar volt, Erzsébet királynéről utólag állapították meg az orvosok, hogy problémái voltak a testképével.

hvg.hu Shake

Kik a legrosszabbul öltözött sztárok? - lista képekkel és videóval

Egy visszavonult divattervező, akit csak Mr. Blackwellként emlegetnek, évről-évre megjelenteti listáját a legrosszabbul öltözött hírességekről. Mivel már semmit nem akar eladni nekik, kiélheti rajtuk az összes, hosszú évek alatt felgyülemlett frusztrációját és nyilvánosan alázhatja az időnként valóban kétes ízlésű hölgyeket.

Shake

A világ legjobb lakodalmi fotósai

A tekintélyes American Photo magazin legutóbbi számában Tony Corbell segítségével szubjektív összeállítást közölt a világ legjobb esküvői fotósairól, amely igen meglepő adatokat is tartalmaz.

hvg.hu Shake

2006 legnagyobb sztárbotrányai - videón

Ahogy közeledik az év vége, készülnek a toplisták minden témában. Botrányokból idén is jelentős volt a választék, ráadásul az internetnek köszönhetően mind könnyen fel is idézhető mozgóképek segítségével. A lista hosszú, válogatásunk szubjektív.

hvg.hu Shake

TV2: sztárok a jégen

A TV2 nagy csinnadrattával végre hivatalosan is bemutatta új reality műsorának teljes szereplőgárdáját a sajtónak. A sajtótájékoztatót a majdani verseny helyszínéül is szolgáló stúdióban tartották, a lámpák ellenére kutya hideg volt, nem az a flitteres, miniszoknyás hőmérséklet. Már a megnyitó bejelentést is korcsolyában tette meg Sváby András és Kereszty Gábor, bár a levonulásnál erősen kapaszkodtak egymásba, de a műsorvezető, Tilla egészen profin forgolódott a jégen.

Így ne függetlenedjünk az orosz atomtól: a fehérorosz példa

Így ne függetlenedjünk az orosz atomtól: a fehérorosz példa

Hamis útlevelekkel bukott meg egy iraki nő Ferihegyen

Hamis útlevelekkel bukott meg egy iraki nő Ferihegyen

Fideszhez köthető médiamunkások indítottak online újságot Pécsen

Fideszhez köthető médiamunkások indítottak online újságot Pécsen