A magyar borászok kedvenc ételei
Nyolcvanegy híres magyar borász megy el a fesztiválra, találkozik a közönséggel, és a nagy kóstoláson bemutatja...
Nyolcvanegy híres magyar borász megy el a fesztiválra, találkozik a közönséggel, és a nagy kóstoláson bemutatja kedvenc ételét és az étekhez ajánlott borát - hangzott el az első ilyen jellegű fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón.
Őszy-Tóth Gábriel, a könyv szerzője feleségével, Balla Ibolya zongoraművésszel elhatározta, hogy folytatja az Így főz... sorozatot, amelynek első kötete, az Így főz a Tisztelt Ház 2001-ben jelent meg és 100 parlamenti képviselő mesélt benne gasztronómiai élményeiről. A házaspár egy évig járta az ország vezető borászatait, sok ezer kilométert tett meg, 130 borászt keresett föl, 600 féle bort kóstolt meg, és közben beszélgetett az illető borásszal munkájáról, a természet szeretetéről, a bor üzenetéről, mellette az ételekről és a hozzájuk való borokról.
Ahogy a szerző kifejtette, a borászok pozitív gondolkodású emberek, és távlatot látnak a borkészítésben. A könyvet azzal a céllal írta meg, hogy népszerűsítse a kitűnő magyar borászokat, a borfogyasztást és azt az étkezési kultúrát, amely Franciaországban és Olaszországban már régóta él és virágzik.