Akciót szerveznek a ferencvárosi Akeem Adams megsegítéséért

Akciót szerveznek a ferencvárosi Akeem Adams megsegítéséért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Ferencváros szívinfarktuson átesett trinidadi labdarúgója, Akeem Adams tízmillió forintos ösztöndíjat kapott a Tigra Kft. felajánlásának köszönhetően, hogy felépülése után új életet kezdhessen.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján kezelt Adams keringése jelenleg stabil, de "folyamatos műszív- és tartós vérhígító kezelést igényel". Hozzátette, az intenzív osztályon megkezdhette a gyógytornát, azonban a korábbi komplikációk miatt orvosai a felépülési esélyeiről óvatosan nyilatkoznak.

"Új élet kezdődik majd számára, s ebben kell őt segíteni" - mondta Vertán György, a Tigra Kft. tulajdonos ügyvezetője, aki elárulta, a támogatás egy spontán döntés volt.

©

A felajánlás lényege, hogy Adams felépülése után részt venne egy egyéves előkészítő tanfolyamon, melyen megtanulna magyarul, majd egy általa választott magyar főiskolát vagy egyetemet végezhetne el az ösztöndíjnak köszönhetően. A sajtótájékoztatón kiderült, Adams és családja nagyon örült a felajánlásnak.

Az eseményen jelen volt Adams édesanyja, aki elmondta, hogy nagyon hálás volt a felajánlásért. Hozzátette: fiát gyermekkora óta kizárólag a futball érdekelte, ezért is jelenthet neki nagy segítséget ez a támogatás abban, hogy új életet kezdjen.

A 22 éves védő nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában szívinfarktust kapott és kórházba szállították. A kilencszeres trinidadi válogatott ezt követően több műtéten is átesett, s mivel szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, műszívre kapcsolták. Októberben a közvetlen életveszély elhárítása érdekében amputálni kellett Akeem Adams bal lábát.