Öt koronavírusost találtak a Szeged kézilabdacsapatánál

Öt koronavírusost találtak a Szeged kézilabdacsapatánál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

El kellett halasztani a PSG elleni Bajnokok Ligája-meccset is.

Karanténba került a MOL-Pick Szeged teljes felnőtt csapata és a stáb, miután az együttes szűkebb környezetébe tartozó egyik személynek hétfőn pozitív lett a koronavírustesztje. Ezt követően mindenkit leteszteltek, aki a fertőzöttel kapcsolatba került. Keddre kiderült: az első laborvizsgálatok szerint nem egy, hanem öt kézilabdázó kapta el fertőzést. Erről Szűcs Ernő Péter klubelnök számolt be az M4 Sporton.

Legközelebb csütörtökön vesznek mintát az érintettektől, akik a hétfői közlés szerint hatósági karanténban vannak.

Mindezek miatt elhalasztották a Szeged és a Paris Saint-Germain csütörtökre tervezett meccsét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az európai szövetség (EHF).

Szűcs szerint nem tudni, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben.

Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani”

– magyarázta.

A Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. A klubelnök éppen ezért még azt sem tudja, mikor folytatódhatnak a tréningek.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

A hétvégén a Puskás Akadémia újabb játékosairól derült ki, hogy megfertőződtek a kórokozóval. Azok közül, akik korábban elkapták, néhányan már visszatérhettek a pályára, de csak egy félidőt játszhattak – ennyit engedélyezett nekik a kardiológusuk.

Hozzászólások