A női kézilabda-bajnokság 7 meccse közül hat elmarad a járvány miatt

A női kézilabda-bajnokság 7 meccse közül hat elmarad a járvány miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy teljes bajnoki forduló helyett egyetlen meccset tartanak meg a női kézilabdaligában, annyi a koronavírusos játékos.

Döcög a kézilabda-bajnokság: a szövetség nagyon szeretné, hogy az előző szezonnal ellentétben a mostani bajnokságot be tudják fejezni, de rendkívül sok meccset kell halasztani így is. Pedig nem állították le a játékot, sőt, úgy szervezték át a szezont, hogy december 31-ig minden meccset letudjanak, és csak akkor kell meccset halasztani, ha valamelyik csapatnál pozitív koronavírusteszt van – így jött ki az, hogy a női bajnokság hétközi fordulójában a 7 meccs közül egyet tudnak lejátszani.

Az MTK–Győr-meccset két hazai játékos pozitív tesztje miatt halasztják el, a Békéscsaba–Szombathely-párharcot azért nem tartják meg, mert a békéscsabaiak teljes kerete házi karanténban van egy társuk pozitív tesztje után. A Vác–Boglári Akadémia a vendégek házi karanténja miatt marad el, a Ferencváros–Debrecen-, a Kisvárda–Dunaújváros- és a Fehérvár–Érd-meccseket pedig azért nem tartják meg, mert az FTC, a Dunaújváros, valamint az Érd játékosai közül többen még csak nemrég hagyhatták el a házi karantént. Így aztán a hétközi forduló egyetlen meccse a Mosonmagyaróvár–Siófok-összecsapás lesz.

A férfi bajnokságban egy kicsit jobb a helyzet, ott az erre a hétre tervezett nyolc mérkőzés közül talán ötöt is le tudnak játszani.

Hozzászólások