Érje el kényelmesen a Firefox rejtett beállításait!

Érje el kényelmesen a Firefox rejtett beállításait!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A Firefox minden fontos konfigurációs lehetősége elérhető, ha beírjuk a...

A Firefox minden fontos konfigurációs lehetősége elérhető, ha beírjuk a címsorba a about:config utasítást. Egy figyelmeztető szöveg után rögtön hozzáférhetünk az opciók listájához (korábbi cikkünkben összefoglaltunk ezzel kapcsolatban néhány hasznos tippet). Ez azonban a kezdők számára korántsem kényelmes és áttekinthető megoldás, nézzünk hát egy másikat.

A gui:config elnevezésű plug-in a telepítés (és a böngésző újraindítása után) beépül a Firefoxba: az Eszközök (Tools) menüben fogunk találni egy új, Advanced Settings menüpontot (sajnos egyelőre csak angolul elérhető).

Erre kattintva nyithatjuk meg a panelt, amelyen azután már kényelmesen állíthatjuk be a böngésző rejtett funkcióit is. Változtathatjuk a cache használatot, a Faviconok megjelenítését, a letöltések mikéntjét és még megannyi mást. Sajnos nem mindent, amit az about:config-ban amúgy elérnénk, de azért elég sokat megtalálunk közülük.
Akinek a gui:config nem tetszene, annak érdemes egy próbát tennie a Configuration Mania plug-innel, amely valamivel több funkció kényelmes babrálását teszi lehetővé (Eszközök / Configuration Mania menüpont a telepítés után).

Akinek pedig egyik sem jön be a két kiegészítő közül, annak marad a Firefox saját megoldása, a címsorba beírt about:config utasítással.

Hozzászólások