Ügyes trükk – átlátszó képernyős Macintosh

Ügyes trükk – átlátszó képernyős Macintosh

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Itt a nyár, meleg van, eljött az idő, hogy mókás dolgokról is hírt adjunk.

Itt a nyár, meleg van, eljött az idő, hogy mókás dolgokról is hírt adjunk.  A trükk nem új, (pár éves), de hátha van aki még nem ismeri.

Egy „W00kie” nevű internetező egy új őrületet indított el, első, „Transparent Apple screen” nevű, természetesen hamisított fotójával. Mire a hype-nak vége lett és az igazság kiderült, addigra jó néhány website már úgy hírezte a dolgot, mint forradalmi Apple találmányt, később persze nem győztek helyesbíteni – hát az internet már csak ilyen, soha nem tudhatjuk mi igaz, és mi nem. W00kie még szlogent is gyártott az internetes hoax-hoz, az Apple eredeti „Where did computer go?” szlogenjét átalakítva: „Where did monitor go?"

Pedig a trükk nagyon egyszerű: csak készítsünk egy fotót a gép mögött elhelyezkedő háttérről, majd ezt tegyük be háttérképnek és készen is van az átlátszó monitor (persze a gép elhelyezésére ügyeljünk). Kollégák megtréfálására tökéletes, ráadásul W00kie óriási kedvet csinált a netezőknek, így azóta már ezrével készülnek „átlátszó monitoros” fényképek.

 És persze Windowson is működik:-)

Hozzászólások