Bolygót neveznek el Michael Jacksonról - videók

Bolygót neveznek el Michael Jacksonról - videók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A SEE Virtual Worlds fejlesztőbrigádja hivatalosan is bejelentette legújabb produkcióját, amely egy online szerepjáték...

A SEE Virtual Worlds fejlesztőbrigádja hivatalosan is bejelentette legújabb produkcióját, amely egy online szerepjáték is interaktív közösségi hálózat lesz, amelyben Michael Jackson élete, világa, zenéje jelenik majd meg. A játék részleteiről egyelőre nem sokat tudni, de az már biztos, hogy a Planet Michael egy ingyenes online játszható RPG (vagyis saját karakterrel játszható szerepjáték) lesz, ahol egy egész bolygó vár majd arra, hogy a játékosok felfedezzék. Természetesen a virtuális planéta Jacko világa lesz, a különböző helyszínek pedig a pop királyának munkásságát, klipjeinek, filmjének hangulatát idézik majd.

Martin Biallas cége ingyenes biztosítja majd a játékot a felhasználóknak, de azért már fizetni kell, ha extra tartalmat, ruhát, felszerelést, zenét szeretnénk kapni a játékmenet során, a SEE Virtual Worlds ebben látja a nagy üzleti lehetőséget - elvégre a Jackson rajongók nem érik majd be egy fapados álomvilággal, és feltehetően mélyen zsebükbe nyúlnak majd, ha a Planet Michael megkívánja.

©

Ezzel még nincs vége a Jacko nevével fémjelzett játéközönnek, egyértelmű, hogy a táncosabb hajlamú felhasználóknak is szükségük van a legendás művész világára. A Nintendo Wii pedig tökéletes platformnak bizonyult arra, hogy a Michael Jackson The Experience című táncjáték napvilágot lásson a Ubisoft gondozásában, erre pedig már csak novemberig kell várnunk. Érdekes módon nem táncszőnyeges játékról van szó, hanem a Wii kontrollert lóbálva kell utánoznunk a legendás táncmozdulatokat. Moonwalk azért nem lesz ebből, de talán megér egy próbát a Jacko emlékét fényező mozgásjáték.

Természetesen nem csak halála után került bele videojátékokba Jacko, legendás szereplője volt például a Sega Dreamcast-on annak idején népszerű Ready 2 Rumble Boxing Round 2 című bokszjátéknak, amelyben tőle meglepő módon a pop királya kíméletlen lengőket osztogatott a szorítón belül...

Szintén rövid szerepet kapott a 2002-ben megjelent Space Channel 5 című ügyességi-platform játékban is, amelyet természetesen az ő nevével igyekeztek eladni - nem kevés sikerrel.

A legemlékezetesebb Jacko játék pedig még a játéktermek fénykorába repít vissza minket, alig egy évvel az 1988-as Moonwalker bemutatója után ugyanis a SEGA piacra dobta a film játékadaptációját, amely így nézett ki akkoriban:

Később otthoni konzolokon (pl. Sega Genesis vagy C64) is megjelent a szoftver kicsit átdolgozott változata, és bár a grafika ma már viccesnek tűnhet, a kiemelkedő játékmenet még napjainkban is sok rajongót ültet a monitor elé. Michael Jackos bőrébe bújni ugyanis menő dolog immár 20 éve.

Hozzászólások