A Microsoft javíthatja a magyar versenyképességet?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hosszú távon a cloud computing, azaz a felhő alapú számítástechnika azzal kecsegtet, hogy ma még elképzelhetetlen...

Hosszú távon a cloud computing, azaz a felhő alapú számítástechnika azzal kecsegtet, hogy ma még elképzelhetetlen megoldások válnak lehetségessé. A szinte végtelen komputer-kapacitás révén szembenézhetünk a legkeményebb kihívásokkal is, hiszen a felhő alapú rendszerek segítenek a legkülönbözőbb problémákat megoldani, üzleti lehetőségeket teremteni. A Microsoft felhő alapú szolgáltatásával ma egy szervezet költséghatékonyan állíthatja be tényleges információs és kommunikációs technológia (IKT) szükségletét, és úgy tudja szavatolni a megbízható adatokon alapuló kommunikációját, hogy közben az IKT-költségei akár 20 százalékát is megtakaríthatja.

A felhő-szolgáltatások ma már komolyan hatnak a kis- és közepes vállalkozások működésére. Ezek az „első fecskék” a felhő alapú technológia használatával indítják be vállalkozásaikat vagy projektjeiket, illetve keresik az üzleti siker új lehetőségeit, csökkentik a költségeiket és növelik a hatékonyságot. A technológia egyben új lehetőségeket is kínál: új piacokat tesz elérhetővé, segíti az új üzleti modellek megvalósítását, és az ügyfelek számára is pozitív változásokat hoz.
 
Az üzleti élet mellett a közigazgatás szereplői is felismerik az új technológia előnyeit. Európa kormányaival és állami intézményeivel együttműködve a Microsoft azon dolgozik, hogy kidolgozza, a felhő alapú megoldásokkal hogyan növelhető a hatékonyság, miként nyújthatók jobb szolgáltatások, illetve hogyan fokozható a növekedés. Látható, hogy a felhő alapú számítástechnikának köszönhetően Európa polgárai mára hatékonyabb és gyorsabb közigazgatási szolgáltatásokban részesülnek.
 
„A Microsoft számára kulcsfontosságú, hogy partnerei megfelelő képességekkel rendelkezzenek, hiszen az informatika világának szédítő sebességű változásait, például a ma bejelentett Office365 számítási felhő lehetőségeit, a fogyasztói informatika vállalati szektorba növését, az új felhasználói élményt ők juttatják el magyar és nemzetközi ügyfeleikhez.” – mondta Grantham.
 
„A kormány kiemelt céljai közé tartozik a magyar vállalkozások versenyképességének növelése korszerű technológiai megoldások támogatása mentén, amely nem csak az Új Széchenyi Terv pályázati eszközeivel, hanem az értékesítési csatornák támogatásával is elérhető. A közigazgatási informatika terén elsősorban a takarékosságot támogató javaslatokat várjuk a Microsoft részéről. A kormány kész megvizsgálni új, felhő-típusú technológiák, virtualizációs megoldások alkalmazási lehetőségeit is, amelyek kialakításában a Microsoft erős partner lehet világszínvonalú szakmai kompetenciája miatt” – tette hozzá Fellegi Tamás fejlesztési miniszter.

Hozzászólások