8 millió jelszót tettek nyilvánossá hekkerek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A LinkedIn, a Last.fm, a Formspring és a Yahoo! után ezúttal a népszerű német játékos oldal, a Gamigo felhasználóinak jelszavát publikálták.

Az eddigi legnagyobb adatkiszivárogtatásnak nevezte a Forbes-nak Steve Thomas biztonsági szakértő azt az esetet, amelyben több millió felhasználó e-mail címét és jelszavát publikálta egy hekker. Habár a szakértő szerint a kiszivárgotató 11 milliós állításával szemben "csak" 8,2 millió jelszóról van szó, a különbség nagyságrendileg már-már elhanyagolható.

A Gamigo már korábban figyelmeztette felhasználóit, hogy hekkerek hozzáfértek a jelszavakhoz, de azok közzététele csak nemrég történt meg. A PwnedList adatai szerint a jelszavak többsége amerikai fiókhoz tartozik. A cég közölte: sok címet találtak céges címekkel is, többek között az IBM, az Allianz, a Siemens, a Deutsche Bank és az ExxonMobil cégeknél dolgozó felhasználóknál.

Az idei nyáron ez már nem az első nagy jelszólopási ügy, korábban a LinkedIn, a Formspring és a Yahoo! esetében is hasonló történt.