"Éppen kirúgnak minket!" - dolgozók törték fel a HMV Twitter-oldalát

"Éppen kirúgnak minket!" - dolgozók törték fel a HMV Twitter-oldalát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Átvették a hatalmat a becsődölt HMV zeneáruházlánc hivatalos Twitter-oldala felett a cég dolgozói, akik a bejegyzések szerint élőben közvetítették kirúgásukat.

"Élőben tweetelünk a HR-ről, ahol éppen kirúgnak minket! Izgalmas!" - írta állítólag a HMV egyik dolgozója a vállalat hivatalos Twitter-oldalán az Independent szerint. "Több mint 60 embert rúgnak ki közülünk egyszerre! Tömeges kivégzés a hűséges dolgozók között, akik szeretik a márkát" - tette hozzá a beszámoló szerint egy másik bejegyzés.

Az Independent szerint a belsősök által írt üzenetek húsz percen keresztül voltak olvashatóak a HMV Twitter-oldalán, utána viszont mindent töröltek. Egyelőre nem tudni, hogy kívülről hackelték-e meg az oldalt, a cég nem kommentálta a történteket.

"Épp hallottam, ahogy a marketingigazgatónk (ő marad, emberek) azt kérdezi, 'hogy kell lekapcsolni a Twittert?'" - szólt egy másik üzenet. "De tényleg, mit veszíthetünk? Egy élmény volt, emberek! Mindenkinek a legjobbakat!" - írták még.

Az 1921-ben alakult HMV hálózat a világ egyik legnagyobb és leghíresebb lemezértékesítő cégévé fejlődött, ám az utóbbi években már köztudott volt, hogy a vállalat mind nehezebben bírja az online terjesztők és az egyre tömegesebbé váló közvetlen internetes letöltés támasztotta versenyt.

A társaság január 15-én hajnalban csődvédelmi eljárást kezdeményezett, az Independent szerint pedig 190 dolgozót el is bocsátottak az irodai alkalmazottak közül.