1000 GB (!) ingyenes online tárhely fényképeinek

1000 GB (!) ingyenes online tárhely fényképeinek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Agresszív üzemmódba kapcsolt a Yahoo!, a Tumblr felvásárlása mellett bejelentették az alaposan megújult Flickr-t, ahol ezután közel 1 terabájtnyi ingyenes hely áll majd a felhasználók rendelkezésére. Az átlagfelhasználók számára ez tulajdonképpen beláthatatlan, de még a profi fotósoknak is bőséges.

"Az összes képeteket akarjuk" – jelentette be Adam Cahan Yahoo!-alelnök azon a sajtóeseményen, melyen kiderült: a cég alaposan újragondolta a tulajdonában lévő Flickr képmegosztót. A vizuális megújulás egyebek mellett új profiloldalakat jelent a felhasználóknak, de ami ennél is fontosabb, az eddiginél jóval nagyobb, 1 terabájtos (egészen pontosan 1000 gigabájtos) szabad helyet a fényképeknek. Ez 6,5 megapixeles képek esetében 537 ezerre, de még 16 megapixeles fotók esetén is 218 ezerre elég. Az átlagfelhasználók számára a hely valószínűleg sok-sok évre elegendő.

A Yahoo! a hatalmas tárhely bejelentésével egyszerre nyitott harcot a szintén a fotókra koncentráló Facebookkal – azon belül kiemelten a képmegosztás terén jeleskedő Instagrammal – és a Google+-szal szemben is. (A Google éppen múlt héten jelentette be, hogy ezután 15 gigányi összevont tárhelyet kínálnak a leveleknek és a képeknek.)

A Flickr Pro megszűnik, de továbbra is lesz mód extrák igénylésére. A reklámentesség évi 49 dollárba kerül, akinek pedig nem a reklámokkal van baja, hanem a tárhely kevés, az évi 499 dollárért megduplázhatja az 1 terát.

A Flickr új profiloldala

Marissa Mayer tavaly júliusban igazolt át a Google-től a szebb napokat is megélt Yahoo!-hoz. Azóta felrázta a céget, legutóbbi ilyen lépésként a Tumblr 1,1 milliárd dolláros felvásárlását említhetjük, erről hétvégén döntött a vállalat.