Hihetetlen: 100 ezret adtak el ebből az okostelefonból nem egészen 90 másodperc alatt

Hihetetlen: 100 ezret adtak el ebből az okostelefonból nem egészen 90 másodperc alatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másodpercenként több mint 1000 darab most debütáló okostelefon értékesítéséről számolhatott be az egyik gyártó.

Bár a Xiaomi nevű kínai cég kevéssé ismert nálunk, azonban – mint ahogy arra mi is felhívtuk már a figyelmet – érdemes megtanulni a cég nevét.

Például azért, mert miattuk hagyta ott a Google-t az Android operációs rendszerért felelős alelnök, vagy mert csúcstelefonokat gyártanak elérhető áron, illetve hamarosan nemzetközi terjeszkedésbe kezdenek.

Kína egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata most megdöbbentő számokat osztott meg a Twitteren új okostelefonjával kapcsolatban. Mindössze egy perc és 29 másodperc alatt 100 ezer MI3 típusjelű okostelefont értékesítettek, azaz másodpercenként több mint ezer talált gazdára a telefonból.

Forrás: techswave.com

Ez az elképesztő szám érthető, és nemcsak azért, mert a kínai piacról beszélünk, hanem azért is, mert a specifikációkhoz képest (5”-es FHD IPS kijelző, négymagos 2,3 GHz-es Snapdragon 800 – egyes modellekben 1,8 GHz-es Tegra 4 – processzor, 2 GB RAM, 16 vagy 64 GB belső tárhely, 13 MP-es Sony kamera, 3050 mAh-s akku) igazán elfogadható az ára: a kisebb tárolókapacitású modell 327 dollárba, míg a nagyobb 410 dollárba kerül.

Ugyancsak az említett tweetből derül ki, hogy a cég MITV set top boxából nem egészen 2 perc alatt (1 perc 58 másodperc) 3000 darab talált gazdára.