Írisz-szkenner, QHD felbontás – elképesztő Samsung-telefon érkezik

Írisz-szkenner, QHD felbontás – elképesztő Samsung-telefon érkezik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Míg az Apple az ujjlenyomat-olvasót favorizálja, a Samsung más utat követ. Februárban, az MWC-n mindenre fény derül.

Ahogy közeledik a mobilvilág meghatározó éves seregszemléje, a Mobile World Congress (MWC), úgy derülnek ki újabb és újabb részletek az oda készülő eszközökről.

A koreai ZDNet most azt valószínűsíti, hogy ezen a kiállításon mutatkozhat be a Samsung első olyan okostelefonja, amelyet írisz-szkennelés, 2560 x 1440 pixeles, a normál HD felbontásnál négyszer élesebb felbontás (QHD) jellemez, és a vadonatúj Tizen operációs rendszert futtatja majd (lehet, hogy a Galaxy S5-ről van szó?)

Persze nem ez az első találgatás (kiszivárogtatás?) a Samsung készülő zászlóshajójáról. Nemrég például egy „rejtélyes” telefon jelent meg a GFXBenchen, és sokan Galaxy S5-ként azonosították. Ha tényleg erről a telefonról van szó, akkor csak annyiban volna érdekes a februári megjelenés, hogy mind a Galaxy S3-t, mind az S4-et tavasszal ismerhette meg a világ, így a február elejei premier kilógna a sorból.

Forrás: ZDNet Korea

Ami a QHD megjelenítőt illeti, néhány site a világ első kereskedelmi forgalomba kerülő 2560 x 1440-es kijelzőjeként utal rá, azonban ne feledjük, a Vivo korábban már bejelentett egy hasonló felbontású kijelzőt, amely – ha minden igaz – ezen a héten kerülhet a világ elé.

Az írisz-szkennelés technikai hátterét a ZDNet cikke nem részletezi, viszont erről egy novemberben közzétett Samsung-szabadalomban már olvashattunk.