Tízezreket takaríthat meg, ha így használja a nyomtatókat

Tízezreket takaríthat meg, ha így használja a nyomtatókat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen évi több milliárd forint költségmegtakarítást eredményezhetne a hazai kkv szektor számára amennyiben a cégek működésüknek megfelelő nyomtatási technológiára váltanának – véli a HP.

A nyomtatással kapcsolatos kiadásokat a nyomtató beszerzési ára, a kellékanyag, az energiafelvétel, a papírfelhasználás és a karbantartási költségek határozzák meg. A számítástechnikai vállalat szerint míg a 15 felhasználó feletti, illetve a nagyvállalati környezetben a lézernyomtatás sok esetben továbbra is a megfelelő választás, a kisvállalkozások (és magánszemélyek) számára a legfejlettebb tintasugaras technológia akár a felére is csökkentheti a nyomtatási költségeket.

A HP Magyarország számításai szerint a 10-49 főt foglalkoztató hazai kisvállalkozások átlagosan havi 3000 oldal nyomtatási teljesítmény mellett az Officejet Pro X technológiájának köszönhetően havonta akár 17 ezer forintot is megspórolhatnak a kisirodai lézernyomtatókkal szemben, miközben havi 2 órával kevesebb idő telne el nyomtatással. Ennek eredményeként az idehaza működő több mint 30 ezer kisvállalkozás havi szinten akár fél milliárd forint költséghatékonyságot is elérhetne.

A HP technológiájának lényege, hogy miközben a papír mozog, a lapszélességű nyomtatófej stabilan áll, ennek köszönhető a gyorsan és halkan megszülető eredmény. Mivel nyomtatás közben az egyedüli mozgó alkatrészeket a laptovábbító mechanika jelenti, így a készülék hosszú távú megbízhatósága is jobb.