Sokan háborognak a Facebook ultimátumán

Sokan háborognak a Facebook ultimátumán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Facebook-alkalmazások üzenetküldő funkciójának kikapcsolása és a különálló Messenger alkalmazás erőltetése miatt egyre több felhasználó háborog.

Európában már áprilisban megkezdte a felhasználóknak szóló ultimátumok kiküldését a Facebook, most azonban már világszerte erőltetik a dolgot, és a közösségi oldal szóvivője szerint néhány héten belül már semmilyen lehetőség nem lesz az iPhone-os és androidos Facebook-alkalmazásokban az üzenetek elérésére, ehhez a felhasználóknak mindenképpen a különálló Facebook Messenger appot kell majd használniuk (amivel egyébként ingyen telefonálni is lehet, csak mondjuk).

A váltás kapcsán több felhasználó, és néhány tech szájt szerzője is panaszkodik, de minden valószínűség szerint hiába. A Facebook ugyanis elég elszántnak tűnik, Mark Zuckerberg egy pénzügyi beszámoló közben azt is elárulta, hogy miért ennyire fontos számukra a Facebook Messenger erőltetése: pénzt akarnak csinálni belőle. Hogy ez milyen formában történik majd, arról egyelőre semmit nem lehet tudni. Abban egészen biztosak vagyunk, hogy a facebookos üzenetküldés – néhány kivételtől eltekintve – ingyenes marad. De például a már most is elérhető matricacsomagok (hangulatjelek) ingyenes helyett/mellett fizetős letöltési lehetősége egészen működő, és máshol már kipróbált útnak tűnik.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.