Bombafenyegetés után megtámadták, majd leállították a PlayStation hálózatát

Bombafenyegetés után megtámadták, majd leállították a PlayStation hálózatát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy túlterheléses támadás után a Sony lekapcsolta játékplatformjának online funkcióit kiszolgáló PlayStation Network (PSN) rendszerét.

Több órára leállította a Sony a PlayStation platformhoz tartozó PSN, valamint a szórakoztató médiatartalmakat kínáló Sony Entertainment Network rendszereit, miután túlterheléses hackertámadás (DDoS) érte azokat. A két szolgáltatást még hétfő délelőtt újraindították. A japán vállalat közlése szerint személyes adat nem került a támadók kezébe.

A BBC emlékeztet: a támadás azután történt, hogy a vasárnap a Sony egyik csúcsvezetőjét szállító American Airlines gépnek bombafenyegetés miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania. A repülős fenyegetésért és a mostani kibertámadásért ugyanaz a csoport vállalta a felelősséget.

Emlékezetes: a Sonyra adatbiztonsági fronton néhány éve kifejezetten rájárt a rúd. 2011 áprilisában 77 millió PSN-felhasználó személyes adatait lopták el, köztük jelszavakat és bankkártyaadatokat. Ekkor a vállalat által tervezett néhány napos leállás helyett végül több mint egy hónapnyi kényszerpihenő volt, az újraindulást pedig egy biztonsági rés felfedezését követő újabb leállás követte, majd egy más jellegű, de szintén Sony-t érintő adathalászat következett, nem sokkal később pedig egy 1 millió felhasználót érintő újabb adatlopás történt, azután pedig a brazíliai Sony oldalát és adatbázisát érte támadás.