Legyen a telefonján: életet menthet ez az ingyenes app

Legyen a telefonján: életet menthet ez az ingyenes app

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ön azonnal tudná, hogy mit tegyen, ha valaki rosszul lenne a közelében? Ha nem biztos az igenlő válaszban, mindenképpen töltse le az alábbi alkalmazást.

Akár egy baleset történik a közelünkben, akár rosszul lesz valaki, életet menthet, ha gyorsan és szakszerűen cselekszünk. Azonban a többségünk nem végzett elsősegélynyújtó tanfolyamot, ráadásul sokan attól félnek, hogy többet ártanak, mint használnak, ha a sérülthez nyúlnak.

Más a helyzet, ha letöltik a telefonjukra a magyar nyelvű, ingyenes Elsősegély – Mit kell tennem? nevű alkalmazást, amely iOS-re és Androidra egyaránt elérhető. Az app már pár éve ott csücsül az alkalmazásboltokban, azonban folyamatosan frissítik, újabb és újabb funkciókkal egészítik ki.

©

Az app 18 különböző vészhelyzetre (pl. félrenyelés, stroke, áramütés, allergia, ájulás, csonttörés stb.) ad választásos elven működő, érthető, képekkel illusztrált tanácsokat, megmutatja, mit kell tennünk, mit tehetünk meg a beteggel a mentő kiérkezéséig.

A Továbbiak menüpont alatt a tartózkodási helyünkhöz közel kereshetünk defibrillátort és kórházat, tesztelhetjük, hogy mennyire vagyunk járatosak a témában, és még elsősegélynyújtáshoz kapcsolódó videókat is megnézhetünk.

Ha valaki nem tudná letölteni az appot, az az interneten is elérheti, készült ugyanis egy hasonló információkat tartalmazó weboldal is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.