Két nap telt el: így áll most az Iszlám Állam elleni Anonymous-hadművelet

Két nap telt el: így áll most az Iszlám Állam elleni Anonymous-hadművelet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezrével irtja az Iszlám Állam propagandájának egyik alapját jelentő közösségi webes fiókokat az Anonymous. Közben a terror támogatóinak személyes adatait is szivárogtatják.

A percekkel ezelőtt közölt adatok szerint több mint 5500 Iszlám Állam-párti Twitter-fiókot lőtt le a két napja zajló #OpParis internetes hadművelet keretein belül az Anonymous. A hackercsoport tagjai a párizsi terrortámadás-sorozat után hirdettek "totális háborút" az Iszlám Állam ellen.

©

Az Independent azt írja, az aktivisták emellett szélsőséges iszlamista nézeteket propagáló weboldalakat is elérhetetlenné tettek, sőt olyan ember fizikai lakcímét is közzétették, aki a feltételezésük szerint az Iszlám Állam egyik toborzója Európában. Ezzel kapcsolatban nem árt szem előtt tartani, hogy korábban volt már rá példa, hogy az Anonymous tévesen azonosított terroristának embereket, a személyes adatok nyilvánosságra hozatala pedig jogilag már problémás lehet.

A terrorgyanús felhasználói fiókok jelentése viszont teljesen törvényes, ezzel kapcsolatban itt olvashatja az Anonymous magyar részlege által közzétett tudnivalókat.

Bár az Iszlám Állam ellen folytatott internetes háború önmagában nem fogja felszámolni a terrorszervezetet, többféle haszonnal is járhat.

Ha értesülni szeretne az ügy fejleményeiről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.