Mobilt venne gyerekének? Felesleges, ezzel sokkal nagyobb biztonságban tudja majd őt

Mobilt venne gyerekének? Felesleges, ezzel sokkal nagyobb biztonságban tudja majd őt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Csak a biztonsága érdekében – sok szülő így magyarázza, hogy mobiltelefont vesz gyerekének. Ez persze jogos, de van egy olcsóbb és biztonságosabb megoldás is.

Kisgyerek kezébe olló még nem való, de a szülők aggodalma miatt mobiltelefon már igen. Ez egyébként teljesen érthető, hiszen így bármikor elérhetik egymást a családtagok, de nem ez a legjobb megoldás, főleg ha a gyerekek biztonsága miatt választják.

Így gondolta a Nokia néhány korábbi alkalmazottja is, akik egy remek kütyüt készítettek a családoknak: a Snowfox a GPS és a mobiltelefon ötvözete. Nagyon reméljük, hogy az Indiegogo-projektje sikeres lesz, hiszen zseniális az ötlet.

©

Egy apró eszközről van szó, amelyen csak a szülők és gyerekeik tudnak egymással kommunikálni, az igazán figyelemre méltó megoldás viszont a GPS-es funkció. Az eszközhöz tartozó alkalmazásban bejelölhető egy térképen, hogy hol van biztonságban a gyerek (iskola és környéke, a busz útvonala, a lakás és környéke, stb.), ha pedig a beépített GPS azt érzékeli, hogy a gyerek elhagyja a megadott területet, értesítést küld a szülők mobiljára. Az alkalmazás térképén folyamatosan követhető a gyerek tartózkodási helye.

Értesítés esetén a szülők egyetlen érintéssel hívhatják is a gyereket, aki az eszközön található egyetlen gomb megnyomásával felveheti a Snowfoxot és beszélhet a szülőkkel. Ha pedig a gyermek érzi magát veszélyben vagy csak valamiért fel szeretné hívni anyukáját vagy apukáját, akkor csak hosszan meg kell nyomnia a gombot és hívást indíthat az erre az esetre megadott szülő mobiljára.

Az Indiegogo-projekt még egy hónapig tart, a tömeggyártáshoz szükséges kezdőtőke 50 ezer dollár. A 99 dollárba (28 ezer forint) plusz szállítási költségbe kerülő GPS-eszköz előrendelésével ön is hozzájárulhat a Snowfox piacra kerüléséhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.