Eddig ez az év legjobb fizikai játéka, ne hagyja ki

Eddig ez az év legjobb fizikai játéka, ne hagyja ki

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Remek szórakozást kínál, illetve előre gondolkodást, ügyességet és csipetnyi szerencsét is kíván ez a remek fizikai játék. Ha jól megy, akkor sok időt el lehet vele ütni.

A fizikai játékokat azért szeretik annyira, mert amellett, hogy szórakoztatóak, gondolkodni is kell rajtuk. Ebben a kategóriában már ajánlottunk pár nagyon élvezetes alkalmazást, most pedig itt az új kedvencünk, az év eddigi legjobb (fizikai) mobiljátéka, az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Ballz.

A játék lényege a következő: a labdákkal úgy kell célozni, hogy mindegyik kockát annyiszor érintsék, amilyen szám szerepel rajta. Ehhez alaposan át kell gondolni, hogy az alul található golyókat milyen irányba küldjük: számolni kell azzal, hogy mely kockákra fog pattanni, és hogy a számláló lenullázása – és ezzel a kocka eltüntetése – után más utat járnak majd be a golyók.

©

Előre kell tehát gondolkodni, és olyan apróságokra is figyelni, hogy például a nagy számot viselő kockákra lehetőleg két – vagy akár több – oldalról is érjék a golyók. És közben arra is kell ügyelni, hogy a plusz – fehér körrel jelzett – golyókat begyűjtsük, hiszen egyre nagyobb számok állnak majd a kockákon, és így egyre több golyóra is lesz szükség.

Sőt, azt sem szabad feledni, hogy az alsó kockákat minél előbb letudjuk, hiszen amint az egyik leér, vége a játéknak. Minden sor eggyel lejjebb csúszik minden kör után. És hiába kell a lenti kockákkal foglalkozni, a fentieket is érdemes célozni, mert ha oda úgy irányítjuk a golyókat, hogy összevissza pattognak a fal és a kockák között, akkor még eredményesebbek vagyunk.

Az elsőre tehát nagyon egyszerűnek tűnő játékhoz stratégia kell, ügyesség, és némi szerencse sem árt, amikor pár kocka kilövése után olyan útra kelnek a golyók, amire nem is számítottunk.

Ha pedig nagyon jól megy valakinek, elég sok időt el lehet ütni a játékkal. 200 pont körüli kör már egy óráig is eltarthat, így jobb ha néha kilép az alkalmazásból, de nem zárja be, és később ha újra van pár perce, akkor ugyanott folytathatja, ahol abbahagyta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.