Olyan értesítésnémító funkció jöhet az iPhone 8-ba, ami minden mobilnál hasznos lenne

Olyan értesítésnémító funkció jöhet az iPhone 8-ba, ami minden mobilnál hasznos lenne

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A pletykák szerint az Apple-nél egy olyan fejlesztésen dolgoznak, amellyel szó szerint elég lenne egyetlen pillantás, hogy lenémítsuk a beérkező hívásokat, értesítéseket.

Minél közelebb vagyunk az iPhone 8 bemutatójához, annál több információ szivárog ki az Apple következő csúcskészülékéről. A korábbi híreket ezen a linken szedtük csokorba, de ezek közül is érdemes most felidézni egyet: olyan kamera kerülhet a készülék előlapjába, amitől a telefon képes lehet az arcfelismerése vagy retinaszkennelésre, sőt, akár 3D-s szelfiket is készíthetünk vele.

Guilherme Rambo nemrég kiszúrta, amikor a HomePod véletlenül kiszivárgott forráskódját elemezte. Rambo szerint az iPhone 8-ra érkező aktuális értesítést le tudjuk majd némítani úgy, hogy szimplán a telefonunkra nézünk.

Ez a gyakorlatban valahogy úgy valósulhat meg, hogy ha épp a kezünkben tartjuk a mobilt, és jön egy beérkező hívás, akkor az előlapi kamera érzékeli, hogy épp a készüléket nézzük, így nem szólal meg a csengőhang.

Persze azt, hogy valóban lesz-e ilyen funkció a telefonban, egyelőre nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy a fejlesztés még életszerűbbé tenné a használatot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.